Srpska tradicija na njujorškoj nedjelji mode

Vedrana Kulaga
Srpska tradicija na njujorškoj nedjelji mode

Modni kreator Đorđe Tamburić, poznat u svijetu mode po svom brendu "Džordž Stajler fešn", održaće 11. februara reviju na Nedjelji mode u Njujorku, a naročito je, kaže, srećan što će imati priliku da dio srpske kulture i tradicije prikaže i u tom dijelu svijeta.

- Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv da novu kolekciju prikažem na nedelji mode. Nakon uspešnih revija u nekoliko američkih gradova konačno ću imati priliku da se predstavim publici na istočnoj obali Amerike - kaže Đorđe za "Glas Srpske".

Kolekcija koja će biti prikazana sadržavaće modele od trikotaže, večernje haljine i scensku odjeću po kojoj je i prepoznatljiv. Poseban dio su i ručno rađene jakne koje je dizajnirao za kompaniju "Sirogojno stajl", a za koje postoji veliko interesovanje u Njujorku i širom svijeta.

- Radujem se odlasku u Njujork jer je to jedan od najvećih modnih centara. Svako novo predstavljanje nosi sa sobom nove mogućnosti i publikacije - kazao je on.

Od početka karijere vlada veliko interesovanje za njegov rad, a stilisti širom svijeta koriste njegove kreacije u modnim editorijalima. Tako se njegov model našao i na naslovnici posljednjeg broja "Voga" za Brazil. On ističe da je sve veće interesovanje i svjetskih zvijezda.

- Moj brend "Džordž Stajler fešn" postoji tek pet godina i imao sam priliku da izlažem širom sveta. Prvu reviju sam imao u Holandiji, zatim u Beogradu, izlagao sam četiri puta na londonskoj nedelji mode, gde sam bio i nagrađen. Zatim su usledile revije u Kanadi i Berlinu. Bio sam deo i svetske izložbe u Milanu, a poslednje dve godine najviše izlažem u Americi. Imao sam revije u Arizoni, Sijetlu, kao i dve revije u Los Anđelesu. Njujork dolazi u pravo vreme, kada sam već iskusan dizajner i posebno sam srećan što ću imati priliku da deo naše kulture i tradicije prikažem i u tom delu sveta - kazao je Džordž, koji je posljednja dva mjeseca bio u Srbiji, uživao u praznicima i radio na novoj kolekciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana