Српска традиција на њујоршкој недјељи моде

Ведрана Кулага
Српска традиција на њујоршкој недјељи моде

Модни креатор Ђорђе Тамбурић, познат у свијету моде по свом бренду "Џорџ Стајлер фешн", одржаће 11. фебруара ревију на Недјељи моде у Њујорку, а нарочито је, каже, срећан што ће имати прилику да дио српске културе и традиције прикаже и у том дијелу свијета.

- Са великим задовољством сам прихватио позив да нову колекцију прикажем на недељи моде. Након успешних ревија у неколико америчких градова коначно ћу имати прилику да се представим публици на источној обали Америке - каже Ђорђе за "Глас Српске".

Колекција која ће бити приказана садржаваће моделе од трикотаже, вечерње хаљине и сценску одјећу по којој је и препознатљив. Посебан дио су и ручно рађене јакне које је дизајнирао за компанију "Сирогојно стајл", а за које постоји велико интересовање у Њујорку и широм свијета.

- Радујем се одласку у Њујорк јер је то један од највећих модних центара. Свако ново представљање носи са собом нове могућности и публикације - казао је он.

Од почетка каријере влада велико интересовање за његов рад, а стилисти широм свијета користе његове креације у модним едиторијалима. Тако се његов модел нашао и на насловници посљедњег броја "Вога" за Бразил. Он истиче да је све веће интересовање и свјетских звијезда.

- Мој бренд "Џорџ Стајлер фешн" постоји тек пет година и имао сам прилику да излажем широм света. Прву ревију сам имао у Холандији, затим у Београду, излагао сам четири пута на лондонској недељи моде, где сам био и награђен. Затим су уследиле ревије у Канади и Берлину. Био сам део и светске изложбе у Милану, а последње две године највише излажем у Америци. Имао сам ревије у Аризони, Сијетлу, као и две ревије у Лос Анђелесу. Њујорк долази у право време, када сам већ искусан дизајнер и посебно сам срећан што ћу имати прилику да део наше културе и традиције прикажем и у том делу света - казао је Џорџ, који је посљедња два мјесеца био у Србији, уживао у празницима и радио на новој колекцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана