Српчанка Бојана Лазић шармирала Кинезе на свјетском такмичењу љепоте

Дејан Јовичић
Српчанка Бојана Лазић шармирала Кинезе на свјетском такмичењу љепоте

Српчанка Бојана Лазић освојила је титулу мис шарма на свјетском такмичењу за мис туризма које се одржавало од 13. до 28. септембра у Кини. Финално вече је одржано у кинеском граду Ханџонг гдје је у друштву љепотица из 60 земаља са свих континената млада Српчанка представљала БиХ и била једна од запаженијих на овом такмичењу.

Титула је припала Русији, а међу десет најбољих пласирале су се и представнице Србије и Црне Горе.

- Ово је за мене било незаборавно искуство, јер никада нисам ни сањала да ћу добити прилику да упознам Кину и њену културу, а утисци су феноменални. Путовали смо по цијелој земљи, од обале Жутог мора на југу па све до сјеверних кинеских провинција. Обишли смо и Кинески зид, гдје смо урадили сет фотографија. Свуда смо били сјајно примљени, а у Ханџонгу, гдје је одржаван избор, приређен нам је велики дочек на тргу - рекла је Лазићева.

Такмичење за мис туризма је обухватило и едукативни дио, јер су обилазили музеје и друге јавне установе, гдје су присуствовали предавањима о историји Кине, а приређени су им културни наступи разних фолклорних друштава, међу којима је било доста дјеце.

- Све такмичарке су подијелили у двије групе, а ја сам била у такозваној ружичастој групи. Свакодневно смо имали фотографисања у купаћим костимима и хаљинама а, жири је оцјењивао и наше таленте. Представила сам се плесом, јер сам скоро двије године лиценцирани зумба инструктор. Имали смо и разне рекреативне активности у виду јоге и вожње бицикла - испричала је Лазићева.

На финалном наступу представила се у дугој свечаној хаљини коју је креирала модна кућа "Анастасија Fashion" из Бањалуке, а њен шарм није могао остати непримијећен, због чега поносно носи титулу у родни Србац.

- Кинези зову ту награду "Miss Shinshine" и заиста сам срећна што сам била примијећена од толико лијепих дјевојака. Свака такмичарка је са собом донијела неки поклон домаћинима, а ја сам понијела баклаву и ракију, чему су се јако обрадовали - казала је Лазићева.

Њен одлазак у Кину је организовала модна агенција "З модел менаџмент", са којом планира да настави сарадњу на интернационалном плану.

Лазићева је и раније биљежила добре резултате на међународним такмичењима у љепоти, јер је прије четири године освојила титулу друге пратиље на финалном Избору за мис планете Земље БиХ. На Избору за мис БиХ 2011. године стигла је до суперфинала, а претходно је добила ласкаво признање мис шарма Крајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана