Slavnog glumca više nema na filmu, živi sam na imanju sa psom

Agencije
Slavnog glumca više nema na filmu, živi sam na imanju sa psom

Ikona francuske kinematografije i nekada čuveni zavodnik Alen Delon koji je 7. novembra napunio 83 godine, izjavio je da živi sam na imanju sjeverno od Pariza sa psom, preneli su francuski mediji.

“To je moj posljednji pas, jer ne želim da ih imam više”, rekao je harizmatični glumac kao gost emisije na francuskoj televiziji i dodao da je tokom života imao oko 50 pasa koji su sahranjeni na njegovom imanju.


Delon je ponovio da se ne plaši svoje smrti dodajući uz osmijeh da je “mnogo puta umirao” u filmovima.

“Ljudi su ranije govorili da me stalno gledaju kako umirem u filmovima. Heroj treba da zna kako da umre”, kazao je glumac koji posljednjih deset godina nije snimio film.

Njegova posljednja uloga bila 2013. godine u komadu “Običan dan”  Erika Asua. U toj predstavi igra i njegova ćerka Anuška na koju je Delon posebno ponosan. Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svjetske kinematografije s retkom harizmom i ljepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su “Roko i njegova braća” i “Gepard” Lukina Viskontija, “Samuraj” i “Pandur” Žan-Pjera Melvila, “Gospodin Klajn” Džozefa Lozija i “Eklipsa” Mikelanđela Antonionija.

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pjesmom “Paroles, Paroles”.

Iako je Delon kritikovan ranijih ispada, arogancije, egocentričnosti i bliskosti sa osnivačem ekstremno desničarske stranke Nacionalni front Žan-Marijom Le Penom, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

U francuskim medijima se često navodi da je “gorostas kinematografije” i “Veliki Delon”, pošto se i njegova djeca, stariji sin Entoni i Anuška, takođe, bave glumom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana