Славног глумца више нема на филму, живи сам на имању са псом

Агенције
Славног глумца више нема на филму, живи сам на имању са псом

Икона француске кинематографије и некада чувени заводник Ален Делон који је 7. новембра напунио 83 године, изјавио је да живи сам на имању сјеверно од Париза са псом, пренели су француски медији.

“То је мој посљедњи пас, јер не желим да их имам више”, рекао је харизматични глумац као гост емисије на француској телевизији и додао да је током живота имао око 50 паса који су сахрањени на његовом имању.


Делон је поновио да се не плаши своје смрти додајући уз осмијех да је “много пута умирао” у филмовима.

“Људи су раније говорили да ме стално гледају како умирем у филмовима. Херој треба да зна како да умре”, казао је глумац који посљедњих десет година није снимио филм.

Његова посљедња улога била 2013. године у комаду “Обичан дан”  Ерика Асуа. У тој представи игра и његова ћерка Анушка на коју је Делон посебно поносан. Делон је са изузетном филмографијом и бурним приватним животом постао мит свјетске кинематографије с ретком харизмом и љепотом.

Током шест деценија каријере, Делон, рођен 8. новембра 1935. године у граду Со код Париза, играо је у стотинак филмова, међу којима су “Роко и његова браћа” и “Гепард” Лукина Висконтија, “Самурај” и “Пандур” Жан-Пјера Мелвила, “Господин Клајн” Џозефа Лозија и “Еклипса” Микеланђела Антонионија.

Иако је 1999. године најавио да више неће глумити, појавио се у неколико телевизијских серија. Такође је упамћен и по дуету с Далидом и њиховом пјесмом “Паролес, Паролес”.

Иако је Делон критикован ранијих испада, ароганције, егоцентричности и блискости са оснивачем екстремно десничарске странке Национални фронт Жан-Маријом Ле Пеном, већина Француза, поред тога што га сматра мегаломаном, признаје да је он је један од највећих француских глумаца свих времена.

У француским медијима се често наводи да је “горостас кинематографије” и “Велики Делон”, пошто се и његова дјеца, старији син Ентони и Анушка, такође, баве глумом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана