Slavni glumac Majkl Kejn ide u penziju

Glas Srpske
Slavni glumac Majkl Kejn ide u penziju

Poznati britanski glumac Majkl Kejn otkrio je da je “svijet počeo da mu se zatvara kako se približavao 70. godini “. Onda mu je sa ponudom da se pojavi u njegovom filmu “Betmen: Početak” došao reditelj Kristofer Nolan. Tim filmom, kako kaže, ponovo je “započeo” svoju karijeru.

Kejn je izjavio da je svoje najbolje filmove snimio upravo u sedamdesetim godinama, kao i da je zapravo tek u osmoj deceniji započeo novi dio života kao stariji glumac.

- Kada dođeš do 70. ili 75. godine  misliš da je sve gotovo. Ja sam tada napravio sedam najboljih filmova u kojima sam ikada glumio - rekao je Kejn.

Na tome je, ukazao je, zahvalan Kristoferu Nolanu, koji ga je angažovao u filmovima “Betmen: Početak”, “Mračni vitez” i “Prestiž”.

- Sviđa mi se taj čovjek. Smatram ga svojim srećnom zvijezdom - istakao je legendarni Britanac, koji je glumio u više od 167 filmova.

On, međutim, uprkos pomenutom “oživljavanju” kaže da bi uskoro mogao da ode u penziju. Kejn i dalje često hoda pomoću štapa, nakon što je u martu slomio članak. Prošle godine je izjavio da se okrenuo zdravijem načinu života, jer se boji karcinoma. Zbog toga je prestao da pije, počeo je da pazi na ishranu, a podršku u svemu mu je pružila supruga Šakira (71).

- Nisu me još penzionisali, ali osjećam da mi se bliži kraj. Ustajanje u 6.30 i učenje napamet dijaloga u stvari nije moja ideja raja - objasnio je Kejn.

Predstojeći filmovi, u kojima ćemo imati priliku da gledamo legendarnog Majkla Kejna su “Kralj lopova” i “Četvoro djece i to”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana