Славна оскаровка поднијела захтјев за заштиту свог имена

Агенције
Славна оскаровка поднијела захтјев за заштиту свог имена

Једна од најславнијих глумица своје генерације - Мерил Стрип, поднијела је Одјељењу за патенте САД захтјев за заштиту свог имена.

У захтјеву поднијетом 22. јануара тражи се заштита имена Мерил Стрип за "употребу у индустрији забаве", филмовима, одржавању јавних говора и аутограма.

У каријери дугој 40 година, у позоришту, на филму и телевизији, Мерил Стрип је награђена са три Оскара, три Емија и шест награда Златни глобус. Прошле недјеље је потукла сопствени рекорд пошто је 21. пут номинована за Оскара за улогу у филму "Новине" (The Post).

Није јасно због чега је шездесетосмогодишња глумица одлучила тек сада да заштити своје име, пита се Ројтерс, и додаје да њен адвокат није био доступан за коментар.

Многе познате личности одлучују се да заштитите своје име или неку познату реченицу ради заштите свог интелектуалног власништва како би спречили друге људе да се неовлашћено њиме користе и зарађују продајом производа са њиховим именом.

Пjевачица Тејлор Свифт је Одjељењу за патенте, у пољедњих 10 година, поднијела 60 захтјева за заштиту права интелектуалног власништва, међу којима и за стихове пјесама "This Sick Beat" и "Nice to meet you. Where you been?", затим за коришћење у производњи одјеће, прибора за негу косе и биљежница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана