Скарлет Јохансон поново разбјеснила јавност

Агенције
Скарлет Јохансон поново разбјеснила јавност

Глумица Скарлет Јохансон опет је на мети критика због “одузимања” улоге.

Прије неколико година Скарлет је на себе навукла бијес јавности улогом у филму “Ghost in the Shell”, када је тумачила ролу намијењену Азијаткињи. Сада се Скарлет удружила с истим режисером и играће улогу трансродног мушкарца, што је изазвало бијес ЛГБТ заједнице.

- Ако већ снимате филм о трансродној особи, дајте улогу трансродној особи. До када ће трансродне особе бити занемариване, а њихове важне улоге додјељиване “цис” људима - само су неки од коментара.

“Цис” је израз за људе чији је осјећај идентитета у складу са полом по рођењу. У питању је филм “Руб анд туг” о Дантеу Тексу Гилу, трансродном мушкарцу који је држао салон за масажу на андерграунд сцени “забаве за одрасле” седамдесетих година. Скарлет је кратко саопштила да сви који је критикују могу да се обрате Џефрију Тамбору, Џареду Летоу и Фелисити Хафман. Тамбор је у серији “Транспарент” играо трансродну жену, Лето добио “Оскара” за улогу жене у филму “Dallas Blyeres Club”, а Хафманова се прославила улогом трансродне жене у филму “Трансамерика”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана