Skandalozne tajne zlatnog doba Holivuda o kojima se sada govori

Agencije
Skandalozne tajne zlatnog doba Holivuda o kojima se sada govori

Mislite da se skandali dešavaju samo u “moderno doba”? Varate se. I prije je bilo skandaloznih veza, skrivenih afera i bizarnih postupaka slavnih.

Ketrin Hepbern jedna je od najvećih diva zlatnog doba Holivuda. Bila je poznata po tome što nije htjela da se pokorava društvenim standardima, nosila je pantalone kad to nije bilo primjereno za žene, bila je glasna i uvijek govorila ono što je htjela.


Godinama se šuškalo da je Hepbern lezbijka, što je u novom dokumentarnom filmu potvrdila njena bliska prijateljica Liz Smit. To je prvi put da je neko od njenih bliskih ljudi potvrdio tračeve koji kruže decenijama.

Nije Ketrin jedina o čijoj se seksualnoj orijentaciji polemisalo.

U filmu “Skoti i tajna istorija Holivuda” novinar Met Tajrenauer prikazao je kako je izgledao život nekih od najvećih filmskih ikona svih vremena koji su svoju seksualnost cio život skrivali.

Tajrenauer je sve saznao od izvesnog Skotija Boversa, koji je u zlatno doba, četrdesetih godina pa nadalje, vodio bordel na Holivud bulevaru koji se skrivao iza benzinske pumpe.

 “Skoti Bovers spomenuo mi je oko 300 klijenata svog bordela. Neki su potpuno nepoznati, neki su u to vrijeme bili velike zvijezde, a neki su i danas ikone filma. Nisam sve stavio u film, morao sam birati koga ću spomenuti. Mnogo njih smo izostavili. Nisam htio da se film pretvori u gomilanje tračeva”, rekao je novinar na nedavnoj premijeri.

Među onima koji jesu u filmu su pored Ketrin, i njen dugogodišnji (navodni) partner Spenser Trejsi, Keri, Rendolf Skot, ali i britanski princ Edvard, te njegova supruga Volis Simpson, koji su oboje bili biseksualni i redovno posjećivali Skotija u njegovom bordelu.

Ketrin i Trejsi su bili naklonjeni istom polu, a njihova navodna veza je bila pomno isplanirana kako se to ne bi saznalo.

“Za Ketrin 'sam sredio' oko 150 djevojaka. Seksao sam se s Rokom Hadsonom, Kerijem Grantom, a u kući Frenka Sinatre imao sam trojku s Avom Gardner i Lanom Tarner”, samo su neke od priča Boversa.

Glumci Keri Grant i Rendolf Skot godinama su živjeli zajedno i tvrdili da su samo cimeri, a istina je da su bili u strastvenoj ljubavnoj vezi. Javnost je vjerovala ono što je željela da vjeruje i oni su se “skrivali” pred svima.

Reditelji Irving Raper i Džordž Kjukor takođe su bili redovni klijenti bordela iza pumpe.

Nakon premijere filma Skoti Bovers je dobio počasno priznanje grada Los Anđelesa za promovisanje LGBTQ istorije i kulture.

“Skoti ti je mogao srediti što god si htio. U vrijeme kad homoseksualnost nije bila prihvaćena, kad bi dobio otkaz ako bi se saznalo da si homoseksualac, on je ljudima davao mogućnost da žive i da uživaju”, zaključak je dokumentarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana