Скандалозне тајне златног доба Холивуда о којима се сада говори

Агенције
Скандалозне тајне златног доба Холивуда о којима се сада говори

Мислите да се скандали дешавају само у “модерно доба”? Варате се. И прије је било скандалозних веза, скривених афера и бизарних поступака славних.

Кетрин Хепберн једна је од највећих дива златног доба Холивуда. Била је позната по томе што није хтјела да се покорава друштвеним стандардима, носила је панталоне кад то није било примјерено за жене, била је гласна и увијек говорила оно што је хтјела.


Годинама се шушкало да је Хепберн лезбијка, што је у новом документарном филму потврдила њена блиска пријатељица Лиз Смит. То је први пут да је неко од њених блиских људи потврдио трачеве који круже деценијама.

Није Кетрин једина о чијој се сексуалној оријентацији полемисало.

У филму “Скоти и тајна историја Холивуда” новинар Мет Тајренауер приказао је како је изгледао живот неких од највећих филмских икона свих времена који су своју сексуалност цио живот скривали.

Тајренауер је све сазнао од извесног Скотија Боверса, који је у златно доба, четрдесетих година па надаље, водио бордел на Холивуд булевару који се скривао иза бензинске пумпе.

 “Скоти Боверс споменуо ми је око 300 клијената свог бордела. Неки су потпуно непознати, неки су у то вријеме били велике звијезде, а неки су и данас иконе филма. Нисам све ставио у филм, морао сам бирати кога ћу споменути. Много њих смо изоставили. Нисам хтио да се филм претвори у гомилање трачева”, рекао је новинар на недавној премијери.

Међу онима који јесу у филму су поред Кетрин, и њен дугогодишњи (наводни) партнер Спенсер Трејси, Кери, Рендолф Скот, али и британски принц Едвард, те његова супруга Волис Симпсон, који су обоје били бисексуални и редовно посјећивали Скотија у његовом борделу.

Кетрин и Трејси су били наклоњени истом полу, а њихова наводна веза је била помно испланирана како се то не би сазнало.

“За Кетрин 'сам средио' око 150 дјевојака. Сексао сам се с Роком Хадсоном, Керијем Грантом, а у кући Френка Синатре имао сам тројку с Авом Гарднер и Ланом Тарнер”, само су неке од прича Боверса.

Глумци Кери Грант и Рендолф Скот годинама су живјели заједно и тврдили да су само цимери, а истина је да су били у страственој љубавној вези. Јавност је вјеровала оно што је жељела да вјерује и они су се “скривали” пред свима.

Редитељи Ирвинг Рапер и Џорџ Кјукор такође су били редовни клијенти бордела иза пумпе.

Након премијере филма Скоти Боверс је добио почасно признање града Лос Анђелеса за промовисање LGBTQ историје и културе.

“Скоти ти је могао средити што год си хтио. У вријеме кад хомосексуалност није била прихваћена, кад би добио отказ ако би се сазнало да си хомосексуалац, он је људима давао могућност да живе и да уживају”, закључак је документарца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана