Серсеи Ланистер против Харвија Вајнштајна

Срна
Серсеи Ланистер против Харвија Вајнштајна

Енглеска глумица Лина Хиди, широј свjетској публици позната по улози Серсеи Ланистер у популарној серији "Игра престола", описала је на свом профилу на Твитеру искуство које је доживjела у сусрету са холивудским продуцентом Харвијем Вајнштајном, посљедњих дана оптуживаним за вишеструко сексуално узнемиравање и злостављање.

Она је написала да је покушала да исмије Вајнштајна, када је својевољно покушао да оствари физички контакт са њом, као и да послије тог инцидента никада није радила ни у једном филму компаније Мирамакс.


Неколико година касње ипак се састала са њим на разговору о потенцијалном послу. Вајнштајн ју је одвео до собе, да би јој показао сценарио.

Хиди каже да је њено тијело, током вожње лифтом, "било у стању повишеног опреза", као и да му је ставила до знања да "није заинтресована" и да жели да њихов однос остане професионалан.

Бијесан због тога што је чуо, Вајнштајн ју је зграбио за рамена и погурао је напред. Покушао је да откључа собу, али картица није радила. А онда се баш разбјеснео.

"Зграбио ме је за руку и стегао је уз леђа. Довео ме је до лифта низ ходник. Платио ми је кола и шапнуо на уво 'Не говори никоме о овоме, ни твом менаџеру, ни твом агенту.'"

"Ушла сам у ауто у расплакала се", написала је Лина Хиди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана