Serena Vilijams pati od postporođajne depresije

Glas Srpske
Serena Vilijams pati od postporođajne depresije

Teniserka Serena Vilijams javnosti je otkrila da pati od postporođajne depresije, a njen istorijski poraz u San Hozeu, 31. jula vjerovatno je imao veze s tim.

Naime, Vilijamsova se putem svog “Instagram” profila obratila milionima pratilaca rekavši da joj prošla sedmica bila preteška, te da je osjećala mnogo straha.

- Većinom sam se osjećala kao da nisam dobra majka. Čitala sam brojne tekstove u kojima piše da postporođajna depresija može trajati i do tri godine. Smatram da je komunikacija najbolje rješenje, tako da ću razgovarati s mamom, sestrama i prijateljima. Shvatila sam da su ovi osjećaji potpuno normalni - napisala je Vilijamsova.

Istakla je da je mogla milijardu puta igrati bolje protiv Britanke Džoane Konte, ali je ipak izgubila 6-1, 6-0 u 52-minutnom meču. Smatra da je sve to povezano s njenim emotivnim stanjem.

- Iako sam sa svojom bebom svaki dan nisam tu koliko bih željela biti jer radim mnogo, treniram i trudim se da budem što bolja teniserka. Većina mama se bori s istim problemom. Bilo da ostajete kod kuće ili radite, traženje balansa s djecom je prava umjetnost - rekla je Vilijamsova i poručila ostalim majkama da je u redu ako su imale težak dan ili sedmice, da se to dešava i njoj i da uvijek postoji sutra.

Slavna teniserka, koja je rodila djevojčicu prošle godine, prije nekoliko dana je otkazala meč protiv Francuskinje Aliz Kornet na Rodžer kupu u Montrealu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana