Šarliz primijetili u banci, Natali u piceriji

Glas Srpske
Šarliz primijetili u banci, Natali u piceriji

Mnoge današnje filmske zvijezde uopšte nisu planirale da će ih životni put odvesti u glumačke vode. Čarli Hanam je slučajno otkriven u jednoj prodavnici obuće u Velikoj Britaniji, Rozario Doson su filmski agenti primijetili dok je stajala na stepenicama svoje zgrade, Krisa Preta je jedan režiser zapazio dok je konobarisao na Mauiju, dok je Zek Efron na nagovor nastavnika počeo da ide na audicije. Sličan slučaj je i sa Natali Portman, koja po svemu sudeći djeluje uzvišeno čak i kada jede picu.

- Nakon časova plesa otišla sam u piceriju zajedno sa majkom. Bilo mi je deset godina - prisjetila se poznata glumica trenutka kada su joj u piceriji na Long Ajlendu prišli agenti “Revlona”.

Bila je kako kaže uzbuđena.

Ipak dobitnica “Oskara” je shvatila da je ne interesuju ljudi koji je sude po izgledu i tražila je da je spoje sa filmskim agentima. Ešton Kučer nije planirao da ostvari karijeru na filmu i u stvari je pohađao koledž inžinjeringa na Univerzitetu Ajova kada ga je u jednom baru primijetio agent za modne kuće. Agent ga je nagovorio da se prijavi na takmičenje u manekenstvu, što je Kučer prihvatio. Ispostavilo se da je to bila dobra odluka, jer je pobijedio, nakon čega je počeo dobijati ponude na filmu i televiziji kao i ulogu u seriji “Sedamdesete”, koja je bila prelomna za njegov filmski uspjeh. Hejli Džoel Osment je živi dokaz da se bilo šta može desiti u “Ikei”, uključujući i pokretanje uspješne karijere dječjeg glumca.

- Bio sam u “Ikei” u Burbanku i tamo je bio sto za kasting iza kojeg su sjedile dvije žene koje su slikale svu djecu koja su ulazila u prodavnicu - prisjetio se poznati glumac svojih početaka.

Poslije nije uopšte razmišljao o tome, ali jednog dana je uslijedio poziv da glumi u reklami za kompaniju “Pica hat”. Zatim je sa njim kontaktirao režiser filma “Forest Gamp” i ubrzo se našao u sobi sa režiserom Robertom Zemekisom i Tomom Henksom na čitanju scenarija. Nakon toga je sve krenulo uzlaznom putanjom.

Zvuči kao neka filmska scena, ali jedan trenutak u banci u Los Anđelesu pomogao je Šarliz Teron da preokrene svoj život. Glumica iz Južnoafričke Republike se sa svojih 18 godina našla se u Kaliforniji u potrazi za poslom i dobila priliku da u jednoj banci upadne u filmski svijet.

- Pokušavala sam da unovčim moj posljednji ček u banci, ali mi ga službenik nije htio isplatiti, jer je bio izdat u Njujorku. Znala sam ako ne naplatim taj ček da neću imati gdje da spavam tu noć i zato sam ušla u svađu sa službenikom - govorila je Šarliz o svojim počecima za “Opra magazin”.

Na sreću u redu u banci je stajao lovac na talente Džon Krozbi, koji joj je ponudio pomoć i dao joj svoju vizit-kartu, što je kasnije zvijezdi filma “Pobjesnjeli Maks” dosta koristilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana