Ruski milijarder vlasnik najluksuznije jahte

Agencije
Ruski milijarder vlasnik najluksuznije jahte

Ruski milijarder Andrej Meljničenko i njegova supruga Aleksandra postali su vlasnici superjahte vrijedne 420 miliona evra. Najluksuznija i najveća jahta na svijetu ima heliodrom, neprobojno staklo, opservatoriju i bazen. Jahta ima osam spratova i već je širom planete proglašena "epskim plovilom".

Kako prenose britanski mediji, ovo čudo tehnike je zadivilo sve turiste i mještane kada je isplovilo iz brodogradilišta Nobiskrug u Njemačkoj i krenulo prema Španiji. Jahta će u Španiji biti podvrgnuta dodatnim testovima na moru prije nego što bude predata vlasnicima.

- Ovaj projekat je bio finansijski rizik za gospodina Meljničenka. On je čovjek koji voli da pomjera granice, sa željom da stvori nešto novo, uzbudljivo, ali i lijepo - poručili su službenici za odnose sa javnošću koji rade za ruskog milijardera.

Najluksuznija jahta dugačka je 142 metra, ima i tri jarbola viša od 90 metara, kao i luksuzno opremljene sobe za odmor. Ruski milijarder ju je nazvao A, prema prvom slovu supruginog i svog imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana