Roman Abramovič bivšoj ženi ostavio vilu

Agencije
Roman Abramovič bivšoj ženi ostavio vilu

Ruski oligarh Roman Abramovič prepisao je ovih dana nekretninu u elitnom dijelu Njujorka, vrijednu nevjerovatnih 80 miliona evra, svojoj bivšoj supruzi Daši.

Dok se ne useli u svoj novi dom, Daša Žukova sa sinom i kćerkom koje je dobila u braku s Romanom Abramovičem, živi u vili nekoliko ulica dalje, koja je u vlasništvu nepoznatog Rusa, a on je tu kuću kupio 2008. godine za 36 miliona evra, ali ne živi u njoj, ni u Americi.

Za renoviranje je zadužena kompanija “Hercog i Meurom”, a izgradiće i bazen. Roman Abramovič je tri kuće, na brojevima 9, 11 i 13, prepisao 14. septembra na svoju bivšu suprugu Dašu Žukovu, a procijenjene su na 63 miliona evra. Potom je dodao još jednu, za 14 miliona evra, na broju 15. Uz dozvolu komisije, odlučeno je da kuće na brojevima 11, 13 i 15 budu spojene i od njih napravljena megavila.

Uz te nekretnine, Abramovič je na Dašu prepisao četvrti sprat zgrade koja se nalazi u 73. istočnoj ulici, na broju 225, vrijedan oko 847 hiljada evra, kao i iste vrijednosti stan na prvom spratu zgrade na broju 215. Za mjesto prebivališta Abramovič je u spisima naveo svoju adresu u Moskvi, a Daša Žukova vilu u kojoj trenutno boravi.

Ovi transferi i prepisivanje imovine dio su njihove brakorazvodne parnice. Sam Roman Abramovič nedavno je postao državljanin Izraela nakon što su se pojavili problemi te on nije mogao da produži svoju britansku vizu uprkos tome što je vlasnik fudbalskog kluba Čelzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana