Rokfeler poklonio 400.000 hektara zemlje

Agencije
Rokfeler poklonio 400.000 hektara zemlje

Vašington - Američki milijarder Dejvid Rokfeler odlučio je da povodom svog 100. rođendana pokloni sugrađanima 400.000 hektara zemlje, ispresijecane vodenim tokovima, stazama i seoskim putevima, koja se prostire duž Nacionalnog parka “Akadija” u državi Mejn.

Najstariji član klana Rokfeler i bivši šef banke Čejs Menhetn, unuk naftnog tajkuna Džona Rokfelera, transfer porodičnog imanja opisao je kao “poklon svim stanovnicima Mejna”.

- Ova veličanstvena država i njeni predivni stanovnici čine integralni dio istorije moje porodice. Nadam se da će stanovništvo zauvijek moći da uživa u ovom parčetu zemlje - istakao je u svom saopštenju vremešni milijarder, koji će 12. juna proslaviti 100. rođendan.

Zemlja će biti predata na upravljanje neprofitnoj organizaciji koja se bavi održavanjem nekoliko rezervata i parkova koji predstavljaju glavnu turističku atrakciju ovog kraja.

Rokfelerova kćerka Niva Rokfeler-Goldvin izjavila je da očeva donacija predviđa da poklonjena zemlja bude korišćena za razne sportske aktivnosti, poput trekinga i jahanja. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana