Rijana, Vest i Tramp najuticajniji na internetu

Agencije
Rijana, Vest i Tramp najuticajniji na internetu

Kajli Džener, Kanje Vest, Rijana, Buasi Filips i Met Drej uvršćeni su na “Tajmovu” listu najuticajnijih ljudi na internetu.

Magazin je uvrstio te javne ličnosti na svoju godišnju listu uzimajući u obzir njihov globalni uticaj na društvene mreže i ukupnu sposobnost da pokreću vijesti.

Na listu je uvršćen i čovjek koji ima 53 miliona pratilaca na “Tviteru”, američki predsjednik Donald Tramp.

Kada je riječ o Trampu, “Tajm” navodi da je njegov “neortodoksni tok svijesti” stvorio naslovnice i galvanizovao njegovu bazu. Magazin je odao priznanje predsjedniku što je pretvorio svoj “Tviter” nalog u “ultimativnu predsjedničku svađalačku govornicu”.

Kanje Vest ima posebnu vezu sa ljudima na društvenim mrežama, uglavnom preko “Tviter” poruka. Kako su se korisnici počeli odricati Vesta, fanovi su podržali njegove sedmične “bisere” i pomogli su mu da dostigne broj jedan poziciju na “Bilbord” 200 listi.

Uticaj Rijane najbolje se može objasniti opisom koji je Eliza Berman dala magazinu “Tajm”: - Kada Rijana priča, onda svijet sluša. Ona je bila glas žena koje kozmetičke i modne kompanije ne promovišu i zato je pokrenula mejkap liniju “Fenti bjuti” i liniju donjeg veša “Sevidž iks Fenti”, koje naglašavaju i podržavaju svakodnevnu ženu, a to Rijana reklamira svojim 63,3 miliona pratilaca na “Instagramu”.

Među ostalima koji su se našli na listi od 25 osoba su korejska pop zvijezda BTS, Logan i Džejk Pol i društveni aktivisti Šaun King, Eman al-Nafjan, te studenti Parklanda na Floridi, koji su insistirali na reformi zakona o posjedovanju oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana