Ријана, Вест и Трамп најутицајнији на интернету

Агенције
Ријана, Вест и Трамп најутицајнији на интернету

Кајли Џенер, Кање Вест, Ријана, Буаси Филипс и Мет Дреј увршћени су на “Тајмову” листу најутицајнијих људи на интернету.

Магазин је уврстио те јавне личности на своју годишњу листу узимајући у обзир њихов глобални утицај на друштвене мреже и укупну способност да покрећу вијести.

На листу је увршћен и човјек који има 53 милиона пратилаца на “Твитеру”, амерички предсједник Доналд Трамп.

Када је ријеч о Трампу, “Тајм” наводи да је његов “неортодоксни ток свијести” створио насловнице и галванизовао његову базу. Магазин је одао признање предсједнику што је претворио свој “Твитер” налог у “ултимативну предсједничку свађалачку говорницу”.

Кање Вест има посебну везу са људима на друштвеним мрежама, углавном преко “Твитер” порука. Како су се корисници почели одрицати Веста, фанови су подржали његове седмичне “бисере” и помогли су му да достигне број један позицију на “Билборд” 200 листи.

Утицај Ријане најбоље се може објаснити описом који је Елиза Берман дала магазину “Тајм”: - Када Ријана прича, онда свијет слуша. Она је била глас жена које козметичке и модне компаније не промовишу и зато је покренула мејкап линију “Фенти бјути” и линију доњег веша “Севиџ икс Фенти”, које наглашавају и подржавају свакодневну жену, а то Ријана рекламира својим 63,3 милиона пратилаца на “Инстаграму”.

Међу осталима који су се нашли на листи од 25 особа су корејска поп звијезда БТС, Логан и Џејк Пол и друштвени активисти Шаун Кинг, Еман ал-Нафјан, те студенти Паркланда на Флориди, који су инсистирали на реформи закона о посједовању оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана