Репеша мијења Вујошевића

Милан Зубовић
Репеша мијења Вујошевића

Сарајево - Кошаркашка репрезентација БиХ не може без потреса, а нови се десио само неколико дана прије четвртог квалификационог прозора за одлазак на Свјетско првенство.

Од раније је познато да селектор Душко Вујошевић не може да води екипу због нарушеног здравственог стања и било је најављено да ће ту улогу преузети његов помоћник Менсур Бајрамовић, који је већ у два наврата био селектор, али до тога неће доћи пошто је он прихватио понуду из Азије и напустио стручни штаб. Умјесто њих двојице на клупу би требало да сједне Јасмин Репеша који од прошле сезоне нема ангажман након што се растао са Олимпијом из Милана. Његов долазак на клупу требало је да буде потврђен у петак касно навече.

- Вујошевић се опоравља и чека трансплантацију бубрега пошто су се десиле неке непредвиђене ствари. Бајрамовић је требало да га замијени и договор је био да он одради овај циклус квалификација, а онда видимо шта ћемо у новембру. Вујошевић није сигуран да ли ће моћи бити са репрезентацијом и новембарском прозору, али шта да радимо његово здравље је најпрече. Потез Бајрамовића није нимало коректан пошто је само три дана пред окупљање рекао да не може водити репрезентацију јер је прихватио понуду из Азије. Оставио нас је на цједилу јер нисмо имали много времена да реагујемо - изјавио је директор репрезентације БиХ Синиша Ковачевић и нагласио да нема ништа од ангажовања Сенада Муминовића чије се име спомињало као могућа замјена.

Додао је да ће два НБА играча мало закаснити.

- Савез је пронашао новац за осигурање Јусуфа Нуркића и Џанана Мусе и они би требало да се појаве. Нуркић ће бити ту 3. септембра, док ће Мусу клуб пустити три дана касније - рекао је Ковачевић.

Кошаркаши БиХ требало је да се окупе прије неколико дана, али је то све пролонгирано због одласка Бајрамовића из стручног штаба па је ново окупљање заказано за понедјељак. Први меч у овој рунди квалификација БиХ ће одиграти против Финске у гостима 13. септембра, а други против Чешке три дана касније на домаћем паркету.

Биографија

Репеша је рођен 1961. године у Чапљини и тренерску каријеру започео је у загребачкој Дони да би 1995. године прешао у Цибону, а потом радио у Тофашу, Сплиту, Сласку, болоњском Фортитуду, Роми, Бенетону, Уникахи, Цедевити и миланској Олимпији. Репрезентацију Хрватске водио је у два наврата од 2005. до 2009. и од 2012. до 2014. године, а на ЕП 2013. стигао је до четвртог мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана