Репер наговијестио кандидатуру за предсједника САД

Агенција
Репер наговијестио кандидатуру за предсједника САД

Амерички репер Кање Вест објавио је на свом "Твитер" профилу пост који симболично наговјештава да ће се кандидовати за предсједника Сједињених Америчких Држава на предсједничким изборима 2024. године.

Пост је, заправо, фотографија на којој су уочљиви предизборни плакати на којима се налази његова фотографија, заједно с натписом "Кееп Америца Греат" и неизбјежним хештагом "канџе2024.

Амерички репер је, одмах потом, избрисао твит са свог профила, али је ипак остала забиљешка на овој друштвеној мрежи, јер није требало дуго да његови фанови подијеле загонетни пост.

Пост је био праћен и имиџом замишљеног лица, што је његове фанове навело да помисле да Кање размишља о кандидатури за предсједника.

Његово интересовање за Бијелу кућу не изненађује никога, с обзиром на то да је раније тражио састанак са Трампом да би расправљао о неким прилично озбиљним темама.

- Желио сам да се сретнем са Трампом да бих расправљао о мултикултуролошким темама. У питању су теме злостављања људи, подршка наставницима, модернизација наставних програма и насиље у Чикагу - рекао је Кање послије сусрета са америчким лидером.

Већ тада је најавио своју трку за Бијелу кућу 2020. године.

- И да, као што сте вјероватно могли претпоставити, одлучио сам да се кандидујем за предсједника 2020. године - рекао је амерички репер док је преузимао награду за животно постигнуће.

Док многи мисле да је мало вјероватно да ће Кање заиста постати амерички предсједник, републиканска странка је већ показала интересовање за његово политичко ангажовање. Осим тога, многе контроверзне медијске фигуре, као што су Алекс Џоунс и Бил Орајли хвале његове недавне твитове у којима се пјевач диви мислиоцима Кендесу Овенсу и Скоту Адамсу, који нагињу десничарским погледима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана