Princeza Šarlot dobila zvečku od 30.000 funti

Agencije
Princeza Šarlot dobila zvečku od 30.000 funti

Britanska princeza Šarlot, kćerka Kejt Midlton i princa Vilijama, proslavila je juče prvi rođendan, a skupi pokloni su joj stigli od uglednih gostiju iz 64 svjetske države.

U njenoj kutiji za igračke već se nalaze pokloni od kralja, dvije kraljice, četiri predsjednika i tri premijera, a pošto je riječ o prvom rođendanu, dobro obaviješten izvor kaže da će za poklone biti potrebna cijela prostorija u kraljevskoj palati.

Kensington palata je napravila listu poklona koje je princeza dobila, a među brojnim ekstravagantnim nalazi se srebrna zvečka, koja je poklon predsjednika Meksika i njegove supruge.

U "bici" skupih zvečki ipak pobjeđuje ona izrađena od osamnaestokaratnog zlata, okićena dijamantima, rubinima i safirima, vrijedna oko 30.000 funti (oko 38.000 evra).

Predsjednik Kine poklonio je princezi Šarlot set figura od svile, koje predstavljaju likove iz kineskog romana "San u crvenom paviljonu". Kada su Barak i Mišel Obama nešto ranije posjetili Veliku Britaniju, maloj princezi su za rođendan poklonili slagalicu i plišanog psa.

Najpraktičniji poklon je dobila od Pipe Midlton, a ona joj je upakovala biorazgradive pelene.

Škole i različita udruženja poslali su princezi ćebad, odjeću, knjige, igračke, a Kejt i Vilijam zahvalili su svima koji su tokom prve godine života njihove kćerke poslali poruke, pisma i poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana