Принц Хари и Меган Маркл чекају прво дијете

Глас Српске
Принц Хари и Меган Маркл чекају прво дијете

Грофица од Сасекса Меган Маркл потврдила је да је трудна по доласку у Аустралију са мужем принцем Харијем.

Краљевски брачни пар стигао је у Сиднеј на почетку 16-дневне турнеје по земљама Пацифика, првог великог иностраног путовања од вјенчања у мају.

Поред Аустралије британски пар ће посјетити Фиџи, Тонгу и Нови Зеланд, чланове Комонвелта.

Војвода и војвоткиња од Сасекса су стигли дискретно по киши послије викенда у Британији током ког је уз велику помпу у Виндзору одржано вјенчање принцезе Еугеније, унуке краљице Елизабете Друге, и њеног партнера Џека Бруксбенка.

Краљица Елизабета Друга је и даље званично аустралијски шеф државе. Власт британске круне над Аустралијом је у многоме симболична. Краљица Елизабета је врло популарна међу Аустралијанцима, међутим по мишљењу неких монархија је само анахрони остатак британске колонијалне власти.

Званична посјета Харија и Меган почиње сутра у Сиднеју када ће их примити генерални гувернер Питер Косгров, прије него што се упознају с двије коале у зоолошком врту Таронга.

Они ће такође присуствовати Играма Инвиктус, спортском такмичењу за рањене војнике из цијелог свијета, чијем покретању је допринио принц Хари. Послије тога ће се састати с аустралијским премијером Скотом Морисоном.

Хари и Меган ће 23. октобра отпутовати за Фиџи затим за Тонгу 25. октобра прије него што заврше путовање на Новом Зеланду. Они ће на Новом Зеланду присуствовати прослави 125-годишњице од када су жене добиле право гласа у тој земљи, која је то учинила прва на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана