Političari nepoželjni na kraljevskom vjenčanju

Agencija
Političari nepoželjni na kraljevskom vjenčanju

Britanska kraljevska vjenčanja predstavljaju velike događaje, na kojima, obično, rame uz rame s evropskim monarsima stoje predsjednici i premijeri. Međutim, na vjenčanju princa Harija i Megan Markl to neće biti slučaj.

Objašnjenje za to je činjenica da princ Hari nije direktni nasljednik prestola i da zato nema potrebe za takvom zvaničnom listom političkih gostiju.

Za razliku od vjenčanja vojvode i vojvotkinje od Kembridža 2011. godine, Harijevog starijeg brata, princa Vilijama i Kejt Midlton, ovo vjenčanje ne predstavlja državni događaj i zbog toga se vodi kao privatna ceremonija, te tako poziv političkim liderima da prisustvuju vjenčanju nije njihova odgovornost.

To znači da vjenčanju neće prisustvovati ni američki predsjednik Donald Tramp, ni njegov prethodnik Barak Obama, pa ni britanska premijerka Tereza Mej.

Umjesto toga, kako se navodi, na vjenčanju u dvorcu Vindzor 19. maja gosti će biti samo lični prijatelji ovog para, zajedno s određenim brojem običnih građana Britanije.

Ipak, kako Si-En-En navodi, neki politički lideri će vjerovatno prisustvovati vjenčanju, ali na osnovu bliskih privatnih veza sa parom.

Kada se više od 100.000 ljudi okupi na svadbi princa Harija i Megan Markl, britanska policija će svakoga tretirati kao potencijalnog teroristu, šaljivdžiju ili osobu koja kraljevsku porodicu doživljava opsesivno.

- To je pravi izazov - izjavio je Bob Brodharst, bivši policajac koji je bio zadužen za bezbjednost na svadbi Harijevog starijeg brata Vilijama i Kejt.

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana