Plejbojeva zečica izmjenila istoriju slavnog magazina

Agencije
Plejbojeva zečica izmjenila istoriju slavnog magazina

Američki magazin Plejboj objavio je, u posljednjem izdanju za novembar/decembar 2017. godine, prvi put u svojoj 64 godine dugoj istoriji, fotografije transrodnog modela.

Ines Rau pozirala je potpuno naga za prvo izdanje magazina koje se na kioscima pojavilo poslije smrti njegovog osnivača Hjua Hefnera, kome je ovo "kolekcionarsko" izdanje u potpunosti posvećeno.


Fotografije 26-godišnje Ines već su se ranije pojavljivale u Plejboju, ali je ovo prvi put da su se fotografije transrodnog modela našle na centralnom mjestu u magazinu, kao i na čuvenoj duplerici.

Ona je time postala prvi transrodni model - Plejbojeva zečica.

Ines Rau je uspješna manekenka iz Pariza, poznata sa modnih pista širom svijeta. Njene fotografije prvi put su se u Plejboju pojavile u maju 2014. godine, u specijalnom izdanju koje se bavilo savremenijim shvatanjem roda.

Dugo se nije izjašnjavala kao transrodna osoba, iz straha od potencijalnih partnera ili da ne bi bila shvaćena kao "čudna" osoba.

Iako je Ines prva transrodna manekenka koja je našla mjesto na duplerici, ona nije prva transrodna osoba koja se fotografisala za magazin.

Karolina Tula Kosi pozirala je za Plejboj još 1981. godine, da bi se potom pojavila i u filmu iz serijala o Džejmsu Bondu "Samo za tvoje oči".

Godinu dana kasnije, otkrila je da je rođena kao muškarac. Za Plejboj se slikala još jednom, 1991. godine.

Odluka uredništva Plejboja da u izdanju posvećenom Hjuu Hefneru objavi fotografije transrodne manekenke Ines Rau naišla je na oprečne komentare na internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana