Плејбојева зечица измјенила историју славног магазина

Агенције
Плејбојева зечица измјенила историју славног магазина

Амерички магазин Плејбој објавио је, у посљедњем издању за новембар/децембар 2017. године, први пут у својој 64 године дугој историји, фотографије трансродног модела.

Инес Рау позирала је потпуно нага за прво издање магазина које се на киосцима појавило послије смрти његовог оснивача Хјуа Хефнера, коме је ово "колекционарско" издање у потпуности посвећено.


Фотографије 26-годишње Инес већ су се раније појављивале у Плејбоју, али је ово први пут да су се фотографије трансродног модела нашле на централном мјесту у магазину, као и на чувеној дуплерици.

Она је тиме постала први трансродни модел - Плејбојева зечица.

Инес Рау је успјешна манекенка из Париза, позната са модних писта широм свијета. Њене фотографије први пут су се у Плејбоју појавиле у мају 2014. године, у специјалном издању које се бавило савременијим схватањем рода.

Дуго се није изјашњавала као трансродна особа, из страха од потенцијалних партнера или да не би била схваћена као "чудна" особа.

Иако је Инес прва трансродна манекенка која је нашла мјесто на дуплерици, она није прва трансродна особа која се фотографисала за магазин.

Каролина Тула Коси позирала је за Плејбој још 1981. године, да би се потом појавила и у филму из серијала о Џејмсу Бонду "Само за твоје очи".

Годину дана касније, открила је да је рођена као мушкарац. За Плејбој се сликала још једном, 1991. године.

Одлука уредништва Плејбоја да у издању посвећеном Хјуу Хефнеру објави фотографије трансродне манекенке Инес Рау наишла је на опречне коментаре на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана