Пјевач открио од чега болује: Уништени су ми брак, здравље, каријера

telegraf.rs
Пјевач открио од чега болује: Уништени су ми брак, здравље, каријера

Познати црногорски пјевач Бојан Томовић (37) признао је да болује од биполарног поремећаја, тешке психичке болести.

 

“Нећу да ме нико жали, већ само да прихвати да сам можда мало другачији, јер кажу да данас нема нормалних, има само непрегледаних. Не може мени биполар ништа, што би рекао мој деда 'Пала мува на међеда'“, написао је пјевач на друштвеној мрежи Фејсбук.

“Биполарни поремећај ми је поприлично уништио живот, брак, здравље, каријеру, али и даље се трудим да живим, наравно уз терапију која мора да се пије годинама уколико не желите да завршите прије времена. Сазнао сам да имам биполарни поремећај кад сам имао 30 година и већ 7 година живим са тим и борим се, уз лијекове и доктора, често је тешко, претешко, некад је супер и креативно, али ипак те нагле и ничим изазване промјене расположења исцрпе и вас и све око вас”, почео је своју причу Томовић.

Он је додао да се са 37 година осјећа као да има 97 година.

“Толико сам уморан од свега. Што је најгоре биполар је често насљедан и искрено се бојим да имам дјецу, да сутра моје дијете на пролази исто што и ја. У почетку нисам прихватао да са мном нешто није у реду, мислио сам да ми је нарав таква, јер ја одмалена никад нисам имао средину, увијек сам ишао из крајности у крајност. Међутим када ми је скоро 10 психијатара потврдило дијагнозу, схватио сам да морам да се суочим са тим и започнем лијечење”, није хтио више да ћуту познати црногорски пјевач и описао да је биполар заправо манично-депресивна психоза, у којој се често смјењују плус и минус фазе расположења, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана