Пјевач оптужен због дјечје порнографије, пријети му затвор до 20 година

Агенције
Пјевач оптужен због дјечје порнографије, пријети му затвор до 20 година

Јутјуб звијезда Остин Џоунс, који се прославио обрадама познатих поп хитова на Интернету, провешће најмање пет, а највише 20 година у затвору.

Џоунс (26) ухапшен је и оптужен за производњу и дистрибуцију дјечје порнографије, пошто је малољетне обожаватељке подстицао да му шаљу фотографије на којима су голе.

Пјевач је пред судом у Чикагу признао кривицу, а до изрицања казне биће на слободи како би могао да потражи психијатријску помоћ, преноси “Хафингтон пост”.

Џоунс је између 2010. и 2017. од десетина дјевојчица које су га пратиле на друштвеним мрежама тражио и добијао фотографије на којима су без одјеће. Најстарија међу њима имала је свега 15 година.

Тужилаштво је приложило и поруке које је слао жртвама, у којима им је, између осталог писао: “Буди срећна што ти уопште поклањам пажњу” и “На слиједећој фотографији буди без гаћица како би доказала да си моја највећа обожаватељка”.

Пјевач се раније, 2015. године, суочио са оптужбама да је од обожаватељки тражио снимке на којима “тверкују”. Пјевач се због тога касније извинио на свом Јутјуб каналу и рекао да на тим снимцима “није било голотиње и физичког контакта”.

Казна ће му бити изречена у мају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана