Ova žena tvrdi da je otpuštena sa posla jer je previše atraktivna

Srna
Ova žena tvrdi da je otpuštena sa posla jer je previše atraktivna

Dvadesečetvorogodišnja Ema Huls radila je za televizijsku produkcijsku kuću u Londonu, ali je veoma brzo dobila otkaz na poslu.

Tog dana Ema je došla na vrijeme na posao, u 9.30 ujutru, kada joj je stiglo obaviještenje da više ne radi u firmi. Kada ju je menadžer otpustio, rekao joj da bi trebalo da se bavi modelingom.

"Ako si model, zašto ne vidimo tvoje reklame na ulicama? ", upitao je menadžer kuće. "Bila sam razočarana, možda kompanija zapošljava samo ljude koji izgledaju uobičajeno, možda sam ih ja ometala", kazala je Ema za britanske medije.

"Nosim karmin, ali ne smatram to neprikladnim. Na sebi sam imala košulju i pantalone", dodala je.

Kao jedino objašnjenje, Sara smatra da možda kompanija bira određen tip ljudi...

"Možda kompanija zapošljava određen tip ljudi i ako ne izgledaš kako oni očekuju, oni ne žele saradnju. Možda sam ih ja ometala, ali u kreativnoj agenciji bi trebalo da nosiš šta god ti se oblači".

Ema je istakla da joj je menadžer tražio broj telefona i pozvao je na piće nakon posla.

Vlasnik kompanije Adam Lukcel tvrdi da optužbe za diskriminaciju smatraju vrlo ozbiljnim jer, ako je tako, tada se krše pravila i etika firme.

"Ema je otpuštena pre nekoliko nedjelja, nakon probnog roka. Ako se osjeća povređenom zbog ponašanja osoblja kompanije, duboko se izvinjavamo", poručio je Lukvel

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana