Ова жена тврди да је отпуштена са посла јер је превише атрактивна

Срна
Ова жена тврди да је отпуштена са посла јер је превише атрактивна

Двадесечетворогодишња Ема Хулс радила је за телевизијску продукцијску кућу у Лондону, али је веома брзо добила отказ на послу.

Тог дана Ема је дошла на вријеме на посао, у 9.30 ујутру, када јој је стигло обавијештење да више не ради у фирми. Када ју је менаџер отпустио, рекао јој да би требало да се бави моделингом.

"Ако си модел, зашто не видимо твоје рекламе на улицама? ", упитао је менаџер куће. "Била сам разочарана, можда компанија запошљава само људе који изгледају уобичајено, можда сам их ја ометала", казала је Ема за британске медије.

"Носим кармин, али не сматрам то неприкладним. На себи сам имала кошуљу и панталоне", додала је.

Као једино објашњење, Сара сматра да можда компанија бира одређен тип људи...

"Можда компанија запошљава одређен тип људи и ако не изгледаш како они очекују, они не желе сарадњу. Можда сам их ја ометала, али у креативној агенцији би требало да носиш шта год ти се облачи".

Ема је истакла да јој је менаџер тражио број телефона и позвао је на пиће након посла.

Власник компаније Адам Лукцел тврди да оптужбе за дискриминацију сматрају врло озбиљним јер, ако је тако, тада се крше правила и етика фирме.

"Ема је отпуштена пре неколико недјеља, након пробног рока. Ако се осјећа повређеном због понашања особља компаније, дубоко се извињавамо", поручио је Луквел

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана