Открио обожаваоцима да комуницира са покојним сином

Агенције
Открио обожаваоцима да комуницира са покојним сином

Музичар Ник Кејв објавио је на свом вебсајту “The Red Hand Files”, дирљив текст о томе како комуницира са својим сином Артуром који је трагично преминуо 2015. године.

Кејв је посjетиоцима сајта дао могућност да му постављају питања о животу, музици, каријери... а недавно је обожаватељки која се представила као Синтија, одговорио на питање о свом покојном сину Артуру, преноси магазин НМЕ.

Синтија је навела да посљедњих година осјети да кроз снове комуницира са блиским људима који више нису међу живима – својим оцем, сестром и првом љубављу – и упитала је Кејва да ли он и његова супруга Сузи осјећају да на исти начин комуницирају са Артуром.

Кејв се захвалио Синтији на “предивном питању”, наводећи да “када волимо, онда и тугујемо”, и да су туга и љубав заувијек испреплетани.

“Туга је страшно подсјећање на дубину наше љубави и, попут љубави, она је беспоговорна (…) Она окупира срж нашег бића и кроз наше прсте се шири до граница свемира.”

“Унутар тог вртлога сви видови лудила постоје; духови, душе и визије у сновима, и све остало што, у нашем жалу, постаје стварно”, додао је Кејв.

Ради се о, како је навео, драгоценим поклонима који су “вјеродостојни и стварни” колико је потребно да буду. “Они су духовни водичи који нас изводе из таме.”

Кејв је открио да осјећа присуство свог сина, свуда око себе, иако он можда није ту. “Чујем га како ми се обраћа, води рачуна о мени, води ме, иако можда није ту. Редовно посјећује Сузи у њеним сновима, прича јој, теши је, али можда није ту (…) Ови духови су у суштини идеје – запањујући плодови наше маште пробуђени несрећом”.

“Попут идеја, и ови духови говоре о могућности. Пратите своје идеје, јер се с њихове друге стране налазе промјене, развој и покајање. Призивајте их. Дајте им живот. Говорите им. Њихове нестварне и сабласне руке враћају нас у свијет из којег смо избачени; у бољу садашњост и незамисливе промјене.”

Артур Кејв преминуо је 2015. године након пада са литице високе 18 метара. Имао је 15 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана