Osam “sitnica” zbog kojih mu niste lijepe

Osam “sitnica” zbog kojih mu niste lijepe 22.07.2018 12:53 | index.hr

Iako smo svi svjesni da nije sve u fizičkom izgledu, svakako želimo da budemo najbolja verzija sebe. U slijedećih osam tačaka vidjećete da vas ne čine ružnim samo fizičke karakteristike nego i neki neprijatni duhovni nedostaci.

Svaka od ovih osam činjenica može se popraviti pa nema potrebe za očajavanjem jer ovo su samo savijeti kako biste zaista svaki dan bili korak bliži najboljoj verziji sebe.

Žuta kosa

Pritom ne mislimo na namjerno obojenu, neon žutu kosu. Kim Kardašijan jednom prilikom izjavila je kako je održavanje plave kose posao puno radno vrijeme. Moraćemo da se složitmo s njom. Jer ako nemate prirodno plavu kosu onda znate koliko brzo počinje da vam vidi izrastak i koliko malo vremena treba da lijepa platinasta plava kosa postane neprivlačno žuta. Kako biste izbijegli ovu posljedicu bojenja u plavo, obavezno koristite ljubičasti šampon koji će neutralisati žutilo i održavati boju vaše kose do slijedeće posjete frizeru.

Pušenje

Ovo ne treba posebno da objašnjavamo. Osim što je izuzetno loše za vaše zdravlje, dugoročno pušenje cigareta kao posljedicu ima žute zube, bore oko usana i neprijatan zadah koji ponekad ni žvaka ne može u potpunosti da neutrališemo.

Pretjerano iscrtavanje usana

Ovaj trend pokrenula je Kajli Džener, prije nego što je odlučila da prizna da koristi hijaluronske filere. Koliko god vi mislili da ste maher u iscrtavanju usana, prelazna linija uvijek se vidi i zaista ne izgleda privlačno. Ako ne želite da filerima ili hirurškim putem povećavate usne, najbolje bi bilo da se pomirite sa prirodnom veličinom usana i zavolite ih takve kakve jesu.

Tračarenje

Rekli smo vam da nije sve u fizičkom izgledu. Ma koliko god se vi trudile oko svoga izgleda i dobijale komplimente na dnevnoj bazi, ako je ono što mislite i govorite o drugima iza leđa ružno - i vi automatski postajete neprivlačna osoba.

Pretjerivanje s čupanjem ili iscrtavanjem obrva

Držite se zlatne sredine i prigrlite svoj prirodni oblik obrva koji suptilno možete doraditi sijenkom za obrve koji će ih učiniti prirodnim i lepim.

Duga ispucala kosa

Već se stoljećima duga kosa smatra znakom ženstvenosti. Međutim, ako je ta duga kosa ispucalih krajev i oštećena od neprestanog tretiranja hemikalijama i toplinom, ona je sve samo ne lijepa i ženstvena. Držite se onog pravila da krajeve treba šišati svaka tri mjeseca, negujte kosu prirodnim sastojcima i sa što manje topline i hemije i imaćete prekrasnu njegovanu kosu koja uvijek izgleda ženstvenije od duge i oštećene kose.

Pretjeran unos šećera

Osim što oslabljuje imunitet, pretjeran unos šećera izaziva dijabetes, akne i sve u svemu čini vas puno neprivlačnijom osobom nego osobu koja šećer unosi u umjerenoj mjeri.

Nedostatak sna

Zbog premalo sna jedemo više, umorni smo i manje produktivni, tijelo nam se ne oslobađa od toksina jer mu nismo dali dovoljno vremena za taj proces, a i starimo dva puta brže jer koža prestaje da proizvodi dovoljne količine kolagena i smanjuje joj se elastičnost. Inače, osoba starija od 18 godina trebalo bi svaku noć da spava između sedam i devet sati.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica