Ona nije još jedna obična pop zvijezda

Agencije
Ona nije još jedna obična pop zvijezda

Viktorija Modesta, mlada pjevačica iz Britanije predstavila se svijetu singlom "Prototype". Iako će mnogi misliti da je još samo jedna u moru pop zvjezdica, ova djevojka je po mnogo čemu posebna.

Stilom Dite fon Tiz dvadesetšestogodišnja Viktorija izazvala je toliko oduševljenje čelnika kanala 4 da su odlučili da ulože 200 hiljada evra u njen spot.

Porijeklom Letonka, djevojka izuzetne ljepote pati od indvaliditeta nakon greške ljekara pri rođenju zbog čega je imala dugogodišnje probleme s nogom. Ipak, želja za životom je bila jača pa je sa samo 20 godina dobrovoljno odlučila da amputira problematičnu nogu kako bi mogla da ima što funkcionalniji život.

"Prva svjetska pop bionic zvijezda", kako je nazivaju, ne želi da je niko žali i odlučna je u namjeri da svet zaboravi sve što je do sada znao o indvaliditetu. Umjesto da bude ograničena Modesta je izabrala da izrazi svoju kreativnost i počne da se bavi muzikom i modelingom.

"Pop zvijezde današnjice su izuzetno isprazne i uniformisane", kažu Kris Bovil i Džon Alison, čelnici "kanala 4" koji nazivaju Modestu pravom inspiracijom i primjerom koji će razdrmati homogenizovanu pop scenu.

"Imam potpuno drugi način na koji radim stvari i nadam se da će ljudi na to dobro reagovati. Ne vodim se klišeima. Morate razmišljati šire, seliti se u nove zemlje, vjenčati se za nekoga ko nije u vašem fazonu, promjeniti posao. Uradite ono što vam instinkt govori. Što se više trudite da živite život sa filma, to će uzbudljiviji on biti", rekla je Modesta za "Dazed".

Video pokazuje Modestu koja izgleda senzualno i snažno dok izvodi razne plesne pokrete, a pjesma je u pop i elektro žanru. Ona je u spotu takođe pokazala da i proteza koju nosi može biti itekako glamurozna kao i ona, a u nekim trenucima se i pogirala sa njom kada joj je poslužila pri izvođenju baletskih pokreta. Spot je već zadobio simpatije publike posebno one s indvaliditetima koji su sada još motivisaniji u namjeri da vode normalan život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana