Он чува Ану Ивановић: Ево шта каже о српској тенисерки

Б92
Он чува Ану Ивановић: Ево шта каже о српској тенисерки

Она је стидљива, породична особа, чак и мало конзервативна за дјевојке њених година.

Ана Ивановић за њега каже да му је због њених мечева осједила коса. Од српских ријечи научио је псовке и "бре", за коју и даље није сигуран шта значи.

Од 2007. године је на првој линији одбране каријере најбоље српске тенисерке. Упознајте Гавина Версија, 33-годишњег Британца који се брине о свему што видите и поготово о ономе што не видите у каријери Ане Ивановић.

Многи агенти би жељели његов посао. Не би им било баш толико лако. Иако је Ана прије седам година била прва на свијету, спонзори остају уз њу, а Верси објашњава да је разлог за то њена скромна личност, шарм и позитиван став и да се све то види у њеној комуникацији.

Британац је агенцији која заступа Ану приступио 2007. године, а много прије тога је извршни директор агенције Ден Холцман започео сарадњу са тада 15-годишњом дјевојчицом која има тениски таленат.

"Холцман је тад видио каква је личност. Тренирала је у Швајцарској. У Србији као малој земљи више се људи познаје, па ју је Србин и тренирао. Он јеу ј и препоручио Холцману за спонзорство, средио да се упозна с Аном и њеном мајком и одлучио да ризикује", открио је Верси гостујући на конференцији СПОРТО.

"И данас Холцман каже да је то била наивна одлука. Имао је среће и учествовао је у избору њених тренера, ,рекао је Британац, додајући да је инвестиција стајала око пола милиона долара.

Ана и Гавин су се упознали, дакле, прије скоро десет година, на турниру у Берлину.

"Радио сам тад као новинар. Након тога сам се обратио мејлом њеном менаџменту са жељом да радим у тиму. Тада нисам мислио да ћу бити агент, јер их нисам цијенио. Сјећам се да сам тражио једном информацију за Венус Вилијамс, а њен агент ми није помогао", присећа се Британац.

"Са Аном је стварно лако радити. Други менаџери на турнирима ми завиде због тога, јер се брзо договарамо. Али то не значи да је посао лак. Организација је приоритет број један, зато што је сваки дан другачији", навео је.

Са Аном сарађује шест спонзора, а ове године је постала сувласница стартап компаније из Словеније trainers4me.com, који је заправо специфична платформа с подацима о тренерима из свих спортова.

"Разговарамо о свакој понуди. Не доносим ја одлуке умјесто ње, само је савјетујем. За неке брендове који се јаве за сарадњу зна, за неке не зна и у том случају истражимо. Увијек зависи од њених преференција. Имамо и конзервативне спонзоре, али никоме није у интересу да одбија нове идеје. Првенствено због тога што су свјесни да је њен тим најбоље познаје и свака наша идеја је и бенефит за тај бренд", објаснио је Верси.

За његову клијенткињу тенис је апсолутни приоритет, због чега је чак прије неколико година одбила да учествује у снимању холивудског филма.

Признаје да је Ана у свет комуникација посредством друштвених медија ушла касно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана