Olbrajtova prodavala grudnjake, a Obama sladoled prije slave

Agencije
Olbrajtova prodavala grudnjake, a Obama sladoled prije slave

Danas su među najbogatijim i najmoćnijim ljudima, ali je većina političara i tajkuna život počela kao i svi "obični smrtnici", radeći slabo plaćene poslove.

Hilari Klinton - čuvar parka 

U autobiografiji "Teški izbori" Klintonova je napisala da je prvi posao, ne računajući čuvanje djece, našla kada je imala 13 godina. Bila je čuvar parka udaljenog nekoliko kilometara od njene kuće u predgrađu Čikaga.

Donald Tramp skupljao flaše 

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp odrastao je u bogatoj porodici, ali je njegov otac želio da njegov sin od malih nogu nauči da cijeni novac. Malog Donalda i njegovog brata često je vodio na gradilišta da skupljaju prazne flaše, koje su zatim nosili na otkup.

Berni Sanders radio kao stolar 

Američki predsjednički kandidat radio je mnoge poslove u mladosti. Bio je stolar i režirao je dokumentarne filmove, a uzgajao je ptice i drveće. 

Barak Obama prodavao sladoled 

Američki predsjednik je odrastao u Honoluluu, a kao tinejdžer je prodavao sladoled u poslastičarnici. 

Opra radila u prodavnici

Prva crnkinja koja je postala milijarder prošla je trnovit put do finansijske sigurnosti. Kao dijete je živjela u siromaštvu. Dok je živjela s ocem u Nešvilu, radila je u prodavnici pored njegove berbernice. 

Medlin Olbrajt prodavala grudnjake 

Olbrajtova je prva žena koja je bila na poziciji američkog državnog sekretara. Kako je izjavila za "Forbs", u Denveru je prodavala grudnjake. Iako je zarada bila skromna, "naučila je kako da se ponaša prema ljudima u teškim situacijama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana