Одлазак легенде: Преминуо Хју Хефнер у 91. години VIDEO

Agencije
Одлазак легенде: Преминуо Хју Хефнер у 91. години VIDEO

Оснивач чувеног магазина за мушкарце "Плејбој" Хју Хефнер преминуо је у 91. години.

Како истиче британски "Гардијан", Хефнер је преминуо природном смрћу.

Његов син, Купер изјавио је да му је отац водио изузетан и утицајан живот, као својеврсни медијски и културни пионир и предводник неких од најзначајнинијих друштвених и културних покрета нашег времена, попут слободе говора, људских права и сексуалних слобода.

"Успио је да дефинише стил живота који лежи у срцу "Плејбоја", једног од најпрепознатљивијих и најистрајнијих брендова у историји", рекао је. Друштвеним мрежама убрзо су се прошириле бројне поруке подршке породице и осврти на све оно што је Хефнер донео свијету у којем је живио.

Лист "Плејбој" постао је убрзо познат по својим садржајима сексуално експлицитног карактера, а мало је познато да је први интервју за њега дао музичар Мајлс Дејвис. Након тога ређали су се ексклузивни интервјуи са Фиделом Кастром, Френком Синатром, Марлоном Брандоном и другим култним личностима тог доба.

Његов син Купер је написао:

"Мој отац је живио изванредан, значајан живот као медијски и културолошки пионир. Био је водећи глас иза многих важних друштвених и културних покрета нашег доба, који су се тицали слободе говора, људских права и сексуалне слободе. Дефинисао је животни стил и етику нашег бренда, једног од најпрепознатљивијих и најдуговечнијих у нашој историји. Недостајаће својој дјеци, мени, Кристи, Дејвиду и Марстону, као и супрузи Кристал."

Хефнер, који је био задужен за изглед својих зечица био је познат као велики женскарош, али и филантроп и ветеран Другог свјетског рата.

Хју

Хју је рођен у Чикагу 1926. године. Служио је у америчкој војсци у Другом свјетском рату, дипломирао на Универзитету у Илиноису и радио у познатом "Есквајеру" прије него што је објавио прво издање свог магазина. Остао је упамћен и по свом моту који је гласио "Живот је кратак да бисте живјели туђе снове".

Плејбој

Хефнер је "Плејбој" осовао 1953. године, а канцеларија му је била кухиња. За први број узео је кредит, продао намјештај и позајмио новац од мајке. Желио је да се часопис зове "Момачко вече", али је ипак одустао. На насловној страни је била Мерилин Монро, њена фотографија из 1949. године. Како није био сигуран да ли ће се други број појавити на киосцима, први је штампао у 70.000 примјерака, без датума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана