Odjeća u slavu humoru i pretjerivanju

Agencije
Odjeća u slavu humoru i pretjerivanju

Na crvenom tepihu dobrotvornog događaja “Met gala”, koji je održan u Institutu za kostime u Muzeju Metropoliten u Njujorku, ni ove godine nisu izostale ekstravagantne kreacije.

Ovogodišnja tema jednog od najvećih modnih događaja na svijetu bila je “Camp: Notes on Fashion”, u skladu sa predstojećom izložbom u Metropolitenu, koja je inspirisana esejom “Notes on Camp” fotografkinje Suzan Sontag iz 1964. godine.

Poput izložbe, odjevne kombinacije, među kojima su se posebno istakle one koje su nosili Ledi Gaga, Kejti Peri i glumac Džared Leto, zasnivale su se na ironiji, humoru, parodiji, umjetnosti, teatralnosti i pretjerivanju.

A kako se to radi, svima je već na početku večeri pokazala Ledi Gaga, koja je stigla u roza napuhanoj haljini, ispod koje se, kako se ispostavilo, krilo još nekoliko odjevnih kombinacija.

Ledi Gaga se, najprije, skinula u glamuroznu crnu haljinu, a potom je ostala u uskoj roza haljini i, na kraju, u donjem vešu i mrežastim čarapama.

Keti Peri je na galu došla kao luster na kojem se nalaze električne svijeće, dok je glumac Džared Leto sa sobom poveo neobičnog gosta - repliku svoje glave.

Teniserka Serena Vilijams nosila je žutu haljinu i patike iste boje, američka pjevačica Žanel Mone imala je četiri šešira, a glumac Majkl Juri, koji je najpoznatiji po seriji “Ružna Beti”, predstavio se kao muškarac i žena u jednom. S jedne strane tijela imao je roza haljinu, ali muške cipele, bradu i kratku kosu, dok je s druge strane nosio odijelo, cipelu na štiklu, dužu kosu i šminku.

Na “Met gali” pojavili su se i članovi porodice Kardašijan, pjevač Hari Stajls, glumac Ezra Miler, glumica Sofi Tarner i pjevač Nik Džonas, pjevačica Selin Dion i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana