Одјећа у славу хумору и претјеривању

Агенције
Одјећа у славу хумору и претјеривању

На црвеном тепиху добротворног догађаја “Мет гала”, који је одржан у Институту за костиме у Музеју Метрополитен у Њујорку, ни ове године нису изостале екстравагантне креације.

Овогодишња тема једног од највећих модних догађаја на свијету била је “Camp: Notes on Fashion”, у складу са предстојећом изложбом у Метрополитену, која је инспирисана есејом “Notes on Camp” фотографкиње Сузан Сонтаг из 1964. године.

Попут изложбе, одјевне комбинације, међу којима су се посебно истакле оне које су носили Леди Гага, Кејти Пери и глумац Џаред Лето, заснивале су се на иронији, хумору, пародији, умјетности, театралности и претјеривању.

А како се то ради, свима је већ на почетку вечери показала Леди Гага, која је стигла у роза напуханој хаљини, испод које се, како се испоставило, крило још неколико одјевних комбинација.

Леди Гага се, најприје, скинула у гламурозну црну хаљину, а потом је остала у уској роза хаљини и, на крају, у доњем вешу и мрежастим чарапама.

Кети Пери је на галу дошла као лустер на којем се налазе електричне свијеће, док је глумац Џаред Лето са собом повео необичног госта - реплику своје главе.

Тенисерка Серена Вилијамс носила је жуту хаљину и патике исте боје, америчка пјевачица Жанел Моне имала је четири шешира, а глумац Мајкл Јури, који је најпознатији по серији “Ружна Бети”, представио се као мушкарац и жена у једном. С једне стране тијела имао је роза хаљину, али мушке ципеле, браду и кратку косу, док је с друге стране носио одијело, ципелу на штиклу, дужу косу и шминку.

На “Мет гали” појавили су се и чланови породице Кардашијан, пјевач Хари Стајлс, глумац Езра Милер, глумица Софи Тарнер и пјевач Ник Џонас, пјевачица Селин Дион и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана