Накит и старе чарапе за срећу

Глас Српске
Накит и старе чарапе за срећу

Многе холивудске личности, иако су славне, богате и познате имају одређене ритуале који им доносе срећу и без којих не иду на снимања или додјеле награда. Многи вјерују да их такви предмети штите од урока.

Славна глумица Хелен Мирен (72) сваки пут на додјели престижне филмске награде “Оскар” носи исти пар ципела. Једном је признала да јој доносе срећу, па се увијек потруди да их искомбинује с хаљином у којој се појави на црвеном тепиху.

Једна од звијезда које се боре против урока је и њемачки супермодел, глумица и ТВ водитељка Хајди Клум. Без амајлије нигдје не иде, а то је врећица с њеним млијечним зубом, којег чува од дјетињства.

Шармантни Бенисио дел Торо носи дрвени прстен да би могао увијек куцнути о дрво кад је то потребно.

Краљица попа, славна Мадона на руци увијек има црвени конац, који је штити од урока и доноси јој срећу. Глумица Линдзи Лоен је 2006. рекла да носи омиљену наруквицу на важне догађаје. Након тога, фоторепортери су покушали да забиљеже о којој наруквици је ријеч, али, она стално мијења накит, па није познато која јој је срећна. Колин Фарел имао је омиљени каиш који му је поклонио отац. На једном снимању у гардероби изгубио га је, па је након тога 2011. понудио и вриједну новчану награду проналазачу. Међутим, није познато је ли дошао до њега или је пронашао нови предмет за срећу. И свјетски позната тенисерка Серена Вилијамс открила је да има пар чарапа које јој доносе срећу. Побиједила је на многим такмичењима, а за свој успјех сматра да треба захвалити управо срећним чарапама.

Дејвид Бекам је, такође, имао нешто без чега никада није излазио на терен. Он је пред сваки меч носио је нови пар патика и сматрао је да му је управо то доносило срећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана