Najveći zavodnik danas slavi rođendan

Agencije
Najveći zavodnik danas slavi rođendan

Pirs Brendan Brosnan je irski filmski glumac i producent. Rođen je 16. maja 1953. godine, a najpoznatiji je po ulogama tajnog agenta Džejmsa Bonda u filmovima Zlatno oko, Sutra ne umire nikad, Svijet nije dovoljan i Umri drugi dan.

On je jedino dijete tapetara Tomasa Brosnana i Mej. Kada je imao četiri godine, otac ih je napustio, a majka se preselila u London kako bi radila kao medicinska sestra. O njemu su uglavnom vodili računa baka i deka.


"Moje djetinjstvo je bilo usamljeno. Nikada nisam upoznao svog oca. Ostavio nas je kada sam bio veoma mali, a majka je morala da radi. Pojsećivala me je jednom ili dva puta godišnje", rekao je Pirs.

Napustio je školu kada je imao 16 godina i odlučio da bude slikar. Pridružio se jednoj tadašnjoj sekciji, a onda ga je primjetio jedan agent i zaposlio ga u cirkusu na tri godine. Nakon toga upisao je Drama Centar u Londu, a ostalo već sve znate.

Pirs se dva puta ženio. Prva žena je bila australijska glumica Kasandra Haris koja je umrla od raka jajnika. Upoznali su se 1977. godine, ubrzo nakon što je on napustio školu drame. Kada je prvi put ugledao Kasandru, Pirs je izjavio:

"Kakva divna žena. Nisam mislio uopšte da joj se udvaram, nego samo da uživam u njenoj ljepoti…", rekao je Pirs.

Ubrzo su počeli da se zabavljaju, a glumac je kasnije kupio kuću u Vimbldonu u Londonu. Venčali su se u decembru 1980. godine. Živjeli su sa sinom Šonom, te Šarlotom koja je takođe preminula od raka jajnika 2013. godine i sinom Kristoferom.

"Kad gledaš nekog koga voliš kako ga malo po malo izjeda podmukla bolest, ta tuga i bol ti neizbrisivo ostavi trag. Držao sam za ruku prekrasnu, darežljivu, snažnu moju prvu suprugu Kasi sve dok mi je bolest nije prerano uzela. Prošle godine držao sam za ruku veselu, prekrasnu kćer Šarlot koja je na žalost preminula od naslijedne bolesti", rekao je Pirs.

Pirs se 2001. godine vjenčao sa Keli Šej Smit. Ona je novinar, televizijski voditelj i takođe glumica.

Sa njom ima dva sina i već 15 godina uživa u ljubavi.

"Ponosan sam na to što je moja žena punačka", rekao je Pirs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana