Најпознатији модел у Јапану је дигитална особа

Агенције
Најпознатији модел у Јапану је дигитална особа

Најпознатији фотомодел у Јапану у прошлој години била је Има. Ова дјевојка има крупне очи, дивну њежну кожу, пуне усне и савршену косу. Управо због ових физичких квалитета, Иму сматрају најљепшом дјевојком у Земљи излазећег сунца. Међутим, оно што велики број људи не зна када је у питању ова дјевојка је чињеница да она није стварна.

Њено име инспирисано је јапанском ријечи “Имма”, што у преводу значи “сада”, и она је продукт великог ЦГ моделовања. Без обзира на то што дио јавности зна да она није стварна, то није спријечило њене творце да с Имом постану Инстаграм сензација.

У овом тренутку овај вјештачки модел има преко 15.000 пратилаца само на друштвеној мрежи Инстаграм, што је дупло више него што је имала почетком прошле године. Управо због великог броја пратилаца у Јапану, Има је постала Инстаграм сензација. У опису на њеном профилу на Инстаграму јасно стоји да је Има продукт ЦГ моделовања и да је виртуелна особа која не постоји. Ипак, она на овим фотографијама изгледа тако стварно да је скоро немогуће закључити да се не ради о стварној особи.

Судећи по истраживању магазина “Grapee”, Има је производ компаније за моделовање “ModellingCageInc”. На овај начин радници ове компаније су жељели да покажу свијету своје умијеће у моделовању. Стручњаци из ове сфере који долазе из других земаља свијета потврдили су да су јапански умјетници урадили фантастичан посао.

Модел Има је своје прво појављивање у јавности остварио прије двије године, али многи сматрају да ће управо ова 2019. година бити година када ће Има достићи звијезде.

Већ је одабрана за модел који ће се наћи на насловници фебруарског издања магазина ЦГ, који се издаје у цијелом свијету, и већ сада сви причају о њој у далеком Јапану.

Стручњаци истичу да ово није први пут да се виртуелни модел прикаже овако стварно. Раније је то учинила модел Лил Микуела.

У смислу техничког приказа Име, она је на потпуно новом нивоу. Експерти тврде да постоји неколико грешака на овом дигиталном моделу које они могу примијетити, међутим за просјечно око гледаоца оне су потпуно непримјетне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана