Најинтересантнији мушкарци данашњице

Business Insider
Најинтересантнији мушкарци данашњице

Свако познаје барем једног мушкарца ког сматра “најзанимљивијим на свијету”.

Ипак, када је ријеч о јавним личностима, неколицина слободно може да се назове најинтересантнијим.

Представљамо вам неке од њих.

Ентони Бордејн

Ентони Бордејн увијек ће на првом мјесту бити љубитељ хране, иако је већ освајао Еми награде и писао бестселере. Захваљујући његовој харизми, али и тежњи ка хедонизму, завољели су га и мушкарци и жене широм свијета.

Он је примјер “лошег момка” са меканом страном. Бивши зависник од хероина и даље ужива у алкохолу, али је успио да остави цигарете.

Његова супруга, џијуџицу борац, улила му је љубав према овој борилачкој вјештини. Такође, учествовао је у писању једног Марвел стрипа, а и сам је покренуо издавачку кућу.

Елон Маск

Као и “Ајронмен”, суперхерој инспирисан његовим ликом, Елон Маск смишља наизглед неизводљиве изуме и претвара у реалност.

Он је један од људи који су омогућили постојање PayPalла, покренуо је компанију за свемирски транспорт, понудио свијету луксузне електричне аутомобиле и соларне панеле.

Осим тога, познат је по екстравагантном начину живота. Посједује огромну кућу у Бел Еру у Калифорнији и један од аутомобила из филмова о Џејмсу Бонду, који планира да претвори у подморницу. У слободно вријеме чита и игра видео игре.

Владимир Путин

Владимир Путин води Русију још од 1999. али увијек налази времена за вожњу мотором, партију хокеја, истраживање природе...

Путин сматра да то што је председник велике свјетске силе није никакво ограничење у погледу тога шта он може, а шта не може да ради. Штавише, има додатне разлоге да свима покаже шта све може и умије.

Пошто је уз све то и љубитељ науке, био је члан ронилачке експедиције која је истраживала подводно археолошко налазиште, обиљежавао је угрожене животиње, па чак и спасавао неке од њих.

Путин има црни појас у џудоу и каратеу.

Нил де Гра Тајсон

Нил де Гра Тајсон је популарни астрофизичар, који се бавио рвањем у средњој школи и фантазирао о томе да постане суперхерој који штити своје другаре “штребере” од школских силеџија.

Сада кад сви знају колико је “кул”, Тајсон с поносом носи титулу “штребера”. Он је начелник Хајден Планетаријума у Њујорку и гаји приватно и професионално занимање за свемир.

Објавио је 10 књига и био водитељ серије “Cosmos: А Space Time Odyssey”, номиновану за 13 Еми награда.

Иначе, магазин Пеопле прогласио га је за “најсексепилнијег живог астрофизичара”, а NASA наградила Медаљом за изузетан јавни рад.

Питер Динклиџ

Питер Динклиџ је глумац патуљастог раста, познат по улози Тириона Ланистера у серији “Игра престола”, али и звијезда Бродвеја.

Динклиџ је једно вријеме наступао и као трубач и репер у бенду Whizzy, а од недавно га многи сматрају секс симболом.

Ричард Бренсон

Ричард Бренсон основао је Virgin Records након што је напустио средњу школу и постао један од најуспjешнијих предузетника на свијету. Свој бизнис разгранао је и у област авиопревоза, па чак и астронаутике, телекомуникација и филантропије.

Он је обишао свки крај свијета и инспирисао многе да постану бољи и вреднији. Бренсон води и врло интересантан приватан живот. Има два острва на Карибима гдје живи и организује луде журке.

Воли да се бави спортом, а омиљено превозно средство су му балони.

Виго Мортенсен

Прије него што је Виго Мортенсен постао познат као Арагорн у “Господару прстенова”, био је звијезда филмова “Хидалго”, “28 дана”, “Историја насиља”, а познат је и као пјесник и фотограф.

Почео је да се бави поезијом док је радио врло чудне послове у Данској и још размишљао чиме ће се бавити у животу.

Због љубави према умјетности, основао је Perceval Press, издавачку компанију, али је снимио и низ џез албума.

Мортенсен је чак и нека врста “шаптача коњима”. Одличан је јахач, а толико се везао за коње које је јахао током снимања филмова “Господар прстенова” и “Хидалго”, да их је касније купио.

Јанис Варуфакис

Јанис Варуфакис сам себе описује као “случајног економисту”, који се нашао у грчком парламенту прошлог јануара. Сада је министар финансија те земље.

У души је бунтовник, који је промjенио име из “Yannis” у “Yanis”, само да би пркосио старом наставнику који га није волио.

Познат је по лежерном одиевању због којих се истиче међу својим колега. Његова позиција у односу на грчку економију мијења се готово из дана у дан, али има невјероватан таленат за тачно предвиђање трендова.

Има и држављанство Аустралије, служио је у грчкој војсци, а раније радио као професор економије.

Такође, он је мецена који са супругом ради на низу умјетничких пројеката у којима се губи линија између креативности и политике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана