Моника Белучи се не плаши да искаже своје ставове, ма колико шокантни они били

Глас Српске
Моника Белучи се не плаши да искаже своје ставове, ма колико шокантни они били

Шта ћу радити када остарим, и кад ме моја слика у огледалу више неће радовати? Исто, што је радила и моја мама: нећу гледати себе у огледалу, гледаћу у своју дјецу.

Изглед и таленат који посједује легендарна италијанка Моника Белучи искористила је на најбољи могући начин, иако се у свијету глуме нашла случајно.

Како су њене улоге контроверзне и разноврсне, такви су и њени животни ставови. Она је увијек била чврста и без длаке на језику.

Никада није претеривала, али исто тако није имала проблем да каже све што јој је на памети, на опште изненађење медија и јавности.

Неки су ову њену особину окарактерисали као снобовску, а други као изузетно рационалну, пише магазин Елле.

Просудите сами…

– Ни за шта на свијету не бих жељела да ми је поново 20. Сада сам много срећнија, него тада, јер у том узрасту тек спознајемо себе, покушавамо да разумијемо шта је оно што желимо да будемо, патимо од несигурности. Сада тачно знам шта ми је потребно, а без чега могу живјети.

– Бити лепа са 20 година – то је природно. Када сте лијепи са 35 или 45, онда је то резултат рада на себи и ваше унутрашње среће.

– По мом мишљењу глупо је, с обзиром на младост и љепоту, постати спонзоруша и дјевојка некога са дубоким џепом, као и бескрајно трошити живот на журкама. Љепота нам је потребна као помоћ да пронађемо хармонију, љубав и смисао у овом хаотичном свијету.

– Не треба мрзети људе који завиде, они вам признају да сте бољи.

– Љепота постаје експресивнија и интересантнија када је прикривена одјећом.

–Женственост – то је хармонија, природност и сензуалност.

– Не разумијем жене које кажу да их мушка жеља понижава. Мислим да оне једноставно нису у складу са собом.

– У младости посједујете beuatie di diable (ђаволску лепоту) како кажу Французи, лепоту коју не схватате, коју нисте спознали. Међутим, када вам је 50, унутар вас се рађа лепота друге врсте, лепота која даје снагу, а та снага није везана за спољашну љепоту!

– Нама ништа не припада: ни наши мужеви, ни дјеца. Ми можемо само да подијелимо осећања, емоције са људима које волимо.

– Љепота жене постаје проблем само у два случаја: када је нема и када не постоји ништа осим љепоте.

– Жена може вољети тако, као да никада неће отићи, али исто тако може доћи и дан када ће отићи тако, као да никада није ни вољела.

– За мене, старење значи постати бољом!

– Људи могу човеку опростити бритак ум, чак и таленат, али љепоту и успјех – никада!

– Шта ћу радити када остарим, и кад ме моја слика у огледалу више неће радовати? Исто, што је радила и моја мама. Нећу гледати себе у огледалу – гледаћу у своју дјецу.

– Увијек кажем младим дјевојкама: „Научите да волите своје тијело!” Јер савршенство не постоји, и сасвим је очигледно да жена са облинама није мање лијепа од витке дјевојке. Једноставно, треба научити прихватати себе, онаквом каква јеси.

– Прво дијете родила сам са 40, друго са 45, и никада не бих вољела да поново имам 20 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана