Megan Markl će na porođaju imati 22 pomagača

Megan Markl će na porođaju imati 22 pomagača 23.10.2018 18:02 | Glas Srpske

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl u prošli ponedjeljak je stigla u Australiju i prvog dana kraljevske turneje javnosti otkrila da očekuje bebu. Potom je s dvora došlo i službeno obavještenje.

Kraljevska beba stiže na proljeće, a prinova će biti sedma u redu nasljednika prestola. Megan se u trudnoći mora pridržavati strogih kraljevskih pravila.

Kako bi smjela da s princem Harijem otputuje na 16-dnevnu turneju po Australiji, Novom Zelandu i okolnim ostrvima, Megan je morala tražiti posebnu dozvolu i to tek nakon što joj je u 12. sedmici trudnoće urađen ultrazvuk, koji je pokazao da je s trudnoćom sve u najboljem redu.

Nakon što se vojvotkinja vrati u svoj dom, na dalja prekookeanska putovanja moraće da zaboravi. Za Megan će to biti posebno teško jer njena majka živi u Americi. Međutim, ako se ona, kako se nagađa, preseli u London da bude bliže svojoj kćerki, i to pravilo biće lako poštovati.

Na porodu Megan će imati dva ginekologa, tri babice, tri anesteziologa, četiri člana hirurgije, dvoje pomagača, četiri pedijatra, laboratorijskog tehničara za krvne pretrage i tri menadžera. Kako objašnjavaju iz palate, za pripadnike kraljevske porodice svi ti ljudi prijeko su potrebni. Na isti način bila je zbrinuta i njena jetrva, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton kada je bila trudna.

Prije nego što javnosti i službeno bude otkriveno da je beba rođena, sve o malom nasljedniku ili nasljednici prva će saznati kraljica Elizabeta Druga. Kraljevski protokol zahtijeva da kraljica mora prva saznati da je beba rođena.

Baš kao Kejt i princ Vilijam, pol djeteta neće znati sve dok se ne rodi. Od toga će, kao i od izbora imena, sigurno najviše profitirati kladionice.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica