Меган Маркл ће на порођају имати 22 помагача

Глас Српске
Меган Маркл ће на порођају имати 22 помагача

Војвоткиња од Сасекса Меган Маркл у прошли понедјељак је стигла у Аустралију и првог дана краљевске турнеје јавности открила да очекује бебу. Потом је с двора дошло и службено обавјештење.

Краљевска беба стиже на прољеће, а принова ће бити седма у реду насљедника престола. Меган се у трудноћи мора придржавати строгих краљевских правила.

Како би смјела да с принцем Харијем отпутује на 16-дневну турнеју по Аустралији, Новом Зеланду и околним острвима, Меган је морала тражити посебну дозволу и то тек након што јој је у 12. седмици трудноће урађен ултразвук, који је показао да је с трудноћом све у најбољем реду.

Након што се војвоткиња врати у свој дом, на даља прекоокеанска путовања мораће да заборави. За Меган ће то бити посебно тешко јер њена мајка живи у Америци. Међутим, ако се она, како се нагађа, пресели у Лондон да буде ближе својој кћерки, и то правило биће лако поштовати.

На породу Меган ће имати два гинеколога, три бабице, три анестезиолога, четири члана хирургије, двоје помагача, четири педијатра, лабораторијског техничара за крвне претраге и три менаџера. Како објашњавају из палате, за припаднике краљевске породице сви ти људи пријеко су потребни. На исти начин била је збринута и њена јетрва, војвоткиња од Кембриџа Кејт Мидлтон када је била трудна.

Прије него што јавности и службено буде откривено да је беба рођена, све о малом насљеднику или насљедници прва ће сазнати краљица Елизабета Друга. Краљевски протокол захтијева да краљица мора прва сазнати да је беба рођена.

Баш као Кејт и принц Вилијам, пол дјетета неће знати све док се не роди. Од тога ће, као и од избора имена, сигурно највише профитирати кладионице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана