Manekenka i u sedmoj deceniji života

Glas Srpske
Manekenka i u sedmoj deceniji života

Francuskinja Jasmina Rosi ima 63 godine i jedna je od rijetkih manekenki koju u tim godinama angažuju modne kuće za prezentaciju svoje dizajnerske garderobe, posebno kupaćih kostima, a fotografije u pomenutim kombinacijama postavlja na svoj “Instagram” profil.

Francuska manekenka Jasmina Rosi je karijeru započela u svojim tridesetim godinama, obično kada se drugi supermodeli penzionišu i danas u sedmoj deceniji aktivno se bavi ovom profesijom.

Jasmina, koja je odrastala na ostrvu Korzika, uspjela je tokom godina da zadrži mladolik izgled i vitko tijelo sa savršeno definisanim mišićima, dok je na licu primjetna pokoja diskretna bora.

Njena ljepota je prirodna, a ova dama je zagovornik zdravog načina života koji uključuje organsku ishranu, fizičku aktivnost, ali i korišćenje prirodnih ulja.

Ona je svojevremeno u jednom intervjuu otkrila neke od svojih tajni ljepote i mladolikosti.

Tvrdi da je oduvijek jela organsku hranu, mnogo prije nego što je ona postala trend u svijetu. Ona zagovara život u simbiozi sa tijelom i prirodom i ističe da je važno usvojiti zdrav način života. Kako je kazala, nikad nije uzimala nikakve lijekove, a njena ishrana se sastoji od svježih organskih proizvoda (povrće, voće, žitarice, jaja i riba).

Jasmina se ne pridržava nikakve restriktivne dijete, ali ne jede ni prerađenu hranu, dok joj je omiljena voćka avokado, koji konzumira svakog dana, jer je bogat vlaknima, bakrom, folnom kiselinom, vitaminima E, C, B5 i B6.

- Koristim razna ulja u ishrani, ali ih koristim i na koži. Stavljam uljanu repicu na svoju kožu. Piling radim jednom sedmično koristeći djevičansko maslinovo ulje i šećer, a jedem avokado svakog dana i organsko meso - otkrila je Francuskinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana