Лазукић негирао насиље над супругом, одбрану износи 20. јула

Танјуг
Лазукић негирао насиље над супругом, одбрану износи 20. јула

Лука Лазукић данас је на почетку суђења пред Првим основним судом у Београду поново негирао да је у априлу тукао супругу пјевачицу Наташу Беквалац у њиховом заједничком стану.

Он се кратко пред судом изјаснио да није крив, поводом оптужби да је извршио кривично дјело породично насиље, а одбрану ће детаљно изнијети у наставку суђења које је заказано за 20. јул.

Због овог суђења, које је потрајало неколико сати, велики број медија данас је опсједао суд од раних јутарњих сати, али је због мале суднице свега неколико новинара успјело да уђе у судницу.

На почетку претреса Лазукићеви браниоци тражили су да се искључи јавност са суђења али је то суд одбио.

Након изјашњења Лазукића о кривици, замјеник тужиоца је изнио своје доказне приједлоге да се на суђењу испита Наташа Беквалац у својству оштећене, као и беби ситерка која је присуствовала свађи између супружника у ноћи између 12. и 13. априла.

Тужилаштво такође предлаже читање налаза лекара о повредама које је пјевачица задобила.

Са друге стране, Лакукићеви адвокати, њих пет, су оспоравали наводе и доказне приједлоге тужилаштва и предложили суду своје доказе, о којима ће суд накнадно одлучити.

Суђењу је првих пет минута присуствовала и Наташа Беквалац али је потом напустила судницу због, како је новинарима рекао њен пуномоћник Немања Влчек, својих обавеза, а иначе и није била дужна данас да присуствује.

Лазукић се терети да је пјевачици из Новог Сада нанио лаке тјелесне повреде у ноћи између 12. и 13. априла.

Прво основно тужилаштво у Београду поднијело је 16. маја суду оптужни приједлог против Лазукића због кривичног дјела насиље у породици за које је запријећена казна од три мјесеца до три године затвора.

Након тога му је суд продужио мјеру забране приласка и комуникације са супругом, која може да траје до окончања кривичног поступка.

Што се тиче његове кривичне пријаве против супруге која је терети за лажно пријављивање, о њој ће бити одлучено након окончања поступка за породично насиље.

Лазукић на саслушању код тужиоца није негирао да је сукоба између њега и Наташе било, али је негирао да ју је тукао и шутирао.

Поред тога, он је поднио и кривичну пријаву против њеног оца Драгослава Беквалца због кривичног дјела насиље у породици.

Наташа је узела мужевљево презиме Лазукић, и крајем фебруара родила њихово заједничко дијете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана