Култне филмске сцене настале случајно

Агенције
Култне филмске сцене настале случајно

Већина људи на послу пронађе неколико минута дневно за шалу са колегама, а баш у тим тренуцима разбибриге често се јаве неке од најбољих пословних идеја.

Професија у којој то може да буде изузетно корисно је глума, а неке од култних сцена у филмовима настале су сасвим случајно, прије него што су постале врло познате.

Трилогија "Господар прстенова" прожета је сценама борбе, које укључују много хладног оружја. У првом дијелу, "Дружини прстенова", оружје лети свуда, а догађа се и срећна незгода. Када Арагорна (Виго Мортенсен) нападне Урук-хаи, мало ко би помислио да је једна од најбољих сцена резултат глумчеве спретности. Наиме, у тренутку у којем Урук-хаи Вига гађа бодежом, предмет се омакао и био погрешно нациљан. Али Виго се одлично снашао, посегао за својим мачем и одбио бодеж.

Сјећате ли се сцене из филма "Од сумрака до свитања" у којој Салма Хајек стоји на Џорџу Клунију? Ријеч је о истој сцени у којој му говори "Добро дошао у ропство", на шта он одговара с "Не, хвала. Већ сам имао жену." Клуни се, заправо, сам сјетио врхунске доскочице, која је била сувише драгоцјена да би се сцена понављала.

Филмови о Марвеловим јунацима познати су по великој количини шале, већином због добрих односа међу глумцима, који су сами по себи забавни људи. Такав је и Крис Хемсворт, који се у потпуности уживио у лик мишићавог, лијепо васпитаног плавушана Тора. То се може видјети у сцени у којој Тор долази у земаљски стан своје дјевојке Џејн, када при уласку качи свој чекић на вјешалицу за капуте. Идеја је Крисова, а њена реализација била је фантастична.

Баш као и Крис, и глумац Роберт Дауни Џуниор је своју улогу Тонија Старка/Ајронмена одглумио уз доста хумора. Међутим, излуђивао је продукцију својим честим посезањем за различитом храном, коју би извадио ниоткуда и само трпао у уста. Како је продуцентима досадило да га због тога стално грде, одлучили су да то постане карактеристика лика. Роберт је прихватио приједлог са великим одушевљењем.

Снимање тросатног спектакла о "Титанику" исцрпило је читаву филмску екипу. Међутим, сви су у сваком тренутку давали све од себе, а глумац Леонардо Дикаприо у једном тренутку се у потпуности опустио и тако снимио једну од иконичних сцена. Сцена када Џек стоји на прамцу и из свег гласа вришти: "Ја сам краљ свијета!"? је заправо Леонардова идеја, али остали су схватили да би најбоље било да она остане у филму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана