Кристина Оксенберг: До 2008. сам мислила да ће нас убити ако крочимо у Србију

Агенција
Кристина Оксенберг: До 2008. сам мислила да ће нас убити ако крочимо у Србију

Кристину Оксенберг никада није превише интересовало њено српско поријекло док није посјетила мајчину домовину 2014. године. То ју је очигледно инспирисало да напише књигу "Династија" о својој краљевској породици.

Ћерка принцезе Јелисавете Карађорђевић, рођаке другог кољена принца Чарлса, описала је на који начин је њена породица протјерана из земље 1941. године.


"Све до 2008. године сам живјела у убеђењу да би нас упуцали ако бисмо се појавили у Србији", каже рођена Њујорчанка која тренутно живи у Ки Весту на Флориди.

"Јако сам поносна на своју породицу. Какав је предиван поклон научити сву ову историју о Србији, балканском Аспену. Сматрам се срећницом", рекла је.

Карађорђев праунук је Кристинин деда, кнез Павле, који је владао све до 1941. године након што је убијен његов рођак краљ Александар 1934. године.

"Винстон Черчил је преварио мог деду и држао га у кућном притвору у Кенији 10 година! Имао је грозан надимак за мог деду који нећу рећи јер не желим да га оживим."

Иначе, Кристинина сестра Кетрин, која је заправо глумила у чувеној серији "Династија", такође је написала књигу “Captive: A Mother’s Crusade To Save Her Daughter From a Terrifying Cult“ о њујоршкој компанији Нивм за коју тврди да је "испрала мозак" њеној ћерки Индији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана