Kris Braun ide u zatvor zbog majmuna

Agencije
Kris Braun ide u zatvor zbog majmuna

Popularnom pjevaču Krisu Braunu prijeti šest mjeseci zatvora jer je ilegalno posjedovao majmuna kapucina. Pjevač je na društvenim mrežama, gdje ga prati više od 49 miliona ljudi, objavljivao fotografije i snimke majmuna Fijijia.

Ubrzo je za to saznala i agencija za zaštitu životinja, pa su mu oduzeli majmuna, a sve informacije potvrdili su i u Odjeljenju javnog tužioca u Los Anđelesu.

Odjeljenje za ribu i divljač u Kaliforniji tvrdi da je majmun bio u domu pjevača svega nekoliko mjeseci. Početkom prošle godine istraživali su pjevačevu kuću. On tada uopšte nije bio kod kuće, ali pronašli su majmuna.

- Mogao bi dobiti šest mjeseci zatvora jer nije poštovao zakon. Vlasti su saznale da nikad nije imao dozvolu i pretražile njegov dom u Los Anđelesu.  Braun je izbjegao premetačinu svoje vile jer je predao majmuna - rekao je jedan od zaposlenih u Odjeljenju javnog tužioca.

Suđenje zbog ilegalnog posjedovanja zaštićene vrste majmuna održaće se u februaru, a ako ga proglase krivim, Braun bi mogao dobiti i do šest mjeseci zatvora. Inače, kapucini su jedni od najinteligentnijih majmuna i često se koriste u filmskoj industriji.

Braun je već imao problema sa zakonom. Fizički se obračunao s tadašnjom djevojkom, pjevačicom Rijanom, jer je saznala da ju je prevario.

- Jako se naljutila. Gurali smo se, ona me udarila, a ja sam je ugrizao za ruku. Tako je počelo - ispričao je Braun svojevremeno.

Tada je bio osuđen na šest mjeseci društveno korisnog rada, dobio je pet godina uslovne kazne i zabranu prilaska pjevačici. Ipak, kako njegove druge djevojke tvrde, nije samo prema Rijani bio nasilan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana