Краљ пиратерије ускоро би могао да постане милијардер

Глас Српске
Краљ пиратерије ускоро би могао да постане милијардер

Велингтон - Ким Дотком, контроверзни њемачки програмер и оснивач пропале интернет империје "Мегааплоуд", упркос чињеници да му се на терет стављају озбиљна кривична дјела и да је 2014. године банкротирао, очигледно ужива у животу

Ким Шмиц, како се звао до 2005. године, прије него што је и званично постао Дотком, по други пут је стао на луди камен, а смислио је и како да заради, ни мање ни више, него милијарду долара.

Ким Дотком, којег је 2012. године ухапсила новозеландска полиција у сарадњи са ФБИ-јем након драматичног упада на његово новозеландско имање вриједно 24 милиона долара, оженио се 23-годишњом Елизабет Донели.

Он је на "Твитеру" објавио фотографије са вјенчања. Дотком иначе има петоро дјеце, једно из првог брака. Од бивше дјевојке, филипинске манекенке Моне, с којом има четворо дјеце, 43-годишњи Дотком развео се 2014. године.

- Она је моја жена из бајке. Пресрећан сам - написао је испод фотографије са супругом и захвалио пријатељима, породици, родбини и својој дјеци, као и Новом Зеланду, гдје живи.

Уз фотографије са вјенчања контроверзни програмер најавио је тужбу против новозеландске владе због "уништења и запљене имовине" током хапшења 2012. године и тражи одштету од најмање милијарду долара. Ким тренутно води правну битку у покушају да спријечи изручење у САД.

Америка Доткома и његове сараднике терети за превару, прање и проневјеру новца и кршења ауторских права. Илегалном размјеном заштићеног материјала Дотком је наводно оштетио власнике ауторских права за пола милијарде долара.

Суд у Новом Зеланду одлучио је у фебруару да не може да буде изручен због кршења ауторских права, али због преваре може. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана